parallax background

Huis het duurst in Kampenhout

26/08/2011
Eindelijk bakker op dinsdagmarkt
23/07/2011
Kampenhout Swingt ook volgend jaar
26/08/2011
 

De aankoop van een 'gewoon woonhuis' is nergens in onze regio zo duur als in Kampenhout. De eerste zes maanden van dit jaar werd er voor een huis gemiddeld 292.424 euro neergeteld. Daarmee is Kampenhout de tiende duurste gemeente van Vlaanderen. Het gaat in die top 20 nipt Huldenberg, Bertem en Leuven, waar de gemiddelde prijs 283.571 euro bedraagt, vooraf.

Sven Ponsaerts

De eerste zes maanden van dit jaar betaalde je voor de aankoop van een gewoon woonhuis in Vlaanderen gemiddeld 197.796 euro, ofwel zo'n 4.5% meer dan vorig jaar. In Vlaams-Brabant zijn de woningen met gemiddeld 232.192 euro het duurst. De gemiddelde verkoopprijs in heel wat gemeenten in onze regio ligt daar echter nog een stuk boven. Kampenhout - de enige gemeente uit het arrondissement Halle-Vilvoorde - voert de lijst met duurste gemeenten van het moment aan. In Tremelo, Rotselaar, Boortmeerbeek, Haacht en Lubbeek zijn de woningen momenteel nog het meest 'betaalbaar'.

Goede ligging
"Deze cijfers verwonderen mij niet echt", reageert Kampenhouts schepen Gwenny de Vroe, die in de gemeente ook het erkend vastgoedkantoor Immo runt. "Kampenhoutse eigendommen zijn op de immobiliënmarkt zeer gegeerd omdat de ligging tussen Brussel en Antwerpen voor velen zeer gunstig is. Er is hier wel degelijk een grote vraag naar woningen. We zien hier dan ook zowel inwijkeling uit het Brusselse als uit het Antwerpse. Dikwijls werkt de ene partner in de hoofdstad, en de andere meer in de richting van de Schelde. Vanuit Kampenhout heb je een goede snelwegverbinding naar beide steden", ziet de immospecialist daar de grote troef, en dus meteen ook een verklaring voor de hoge vastgoedprijzen, van Kampenhout.

Grote tuin bepalend
"Wie vanuit bijvoorbeeld Keerbergen naar Brussel pendelt, staat beduidend langer in de file dan een inwoner van onze gemeente", aldus de schepen en Vlaams parlementslid. "Het is hier bovendien nog heel landelijk en groen. Tel daarbij dat de meeste bestaande woningen hier in de streek nog over een grote tuin beschikken, wat eveneens zeer bepalend voor het uiteindelijke prijskaartje is", weet de zaakvoerster van Immo uit beroepservaring.

Villa's
De aangehaalde cijfers van de Federale Overheidsdienst Economie hebben uitsluitend betrekking op 'gewone woonhuizen'. Wie een onderkomen in een 'villa' zoekt, is nog steeds in Keerbergen en Leuven het duurst af. Van april tot en met juni bedroeg de gemiddelde verkoopprijs van een villa in Leuven 455.200 euro. In Keerbergen was dat 443.900 euro. Wie een iets luxueuzer optrekje in Kampenhout kocht, kwam er gemiddeld met 313.389 euro vanaf.


 
 

Schrijf u in op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op de nieuwsbrief.