parallax background

Kampenhout creëert vakantiesfeer met picknicktafels langs de Vaart en in het centrum

14/08/2020
Aandacht voor Luchthaven Zaventem, voor leefbaarheid én economische groei
13/07/2020
Verbod onverdoofd slachten
10/09/2020
 

Op initiatief van schepen voor lokale economie en toerisme Gwenny De Vroe (Open Vld) werden er nieuwe picknicktafels in het centrum van Kampenhout en langs de vaart aan Kampenhout-Sas geplaatst.

Deze zomervakantie zullen er veel mensen hun vakantie thuis doorbrengen. Kampenhout wil die "staycation" gezelliger en socialer maken. Met picknicktafels verspreid over het grondgebied van Kampenhout wil schepen Gwenny De Vroe de vakantie in eigen land aangenamer maken. Er werden zevental picknicktafels in het centrum geplaatst: twee aan het speelterrein aan de bibliotheek, vier aan de Pastorijtuin en één bank op het perkje aan de Sint-Servaesstraat. “Met de plaatsing van deze picknicktafels creëren we een vakantiegevoel in onze eigen gemeente.”

Kampenhout-Sas als attractiepool voor de ruimere omgeving

10 picknicktafels werden langs het Jaagpad aan Kampenhout-Sas geplaatst. Deze plaatsing kadert in een breder project van het gemeentebestuur voor de opwaardering van Kampenhout-Sas. Kampenhout-Sas kent een unieke locatie, ook is het Jaagpad langs de vaart het vertrekpunt van heel wat fiets- en wandeltochten. Gwenny De Vroe (Open Vld) wil als schepen voor lokale economie en toerisme het toeristisch potentieel van deze locatie uitspelen als een troef. De plaatsing van deze picknicktafels is het startschot van de vernieuwing van Kampenhout-Sas met een evenwicht tussen horeca, handel, recreatie, toerisme, sport en natuur. Gwenny De Vroe legt uit: “De kleine toeristische haven zal verder uitgebouwd worden, de plaatsing van deze picknicktafels is het begin van een proces met als sluitstuk de versterking van de natuur in deze omgeving en het stimuleren van nieuwe horeca met zich op de vaart. Kampenhout-Sas zal uitgroeien tot een spraakmakende site, waar alle Kampenhoutenaren fier op zullen zijn.”

In de goedgekeurde beleidsvisie van de gemeente staat Kampenhout-Sas omschreven als een verborgen parel. “Als schepen voor lokale economie en toerisme wil ik deze verborgen parel, tevoorschijn halen, opblinken en laten schitteren!”