parallax background

Nieuw skatepark krijgt stilaan vorm

19/05/2011
Open Vld Kampenhout organiseert open familiedag
17/05/2011
Poëzieprijs en Cultuurprijs Kampenhout
28/05/2011
 

Het nieuwe skatepark dat in de loop van volgend jaar aan sportcomplex 'De Zeype' in Kampenhout wordt gebouwd, krijgt stilaan vorm. Op de 'skatedag' die zes weken geleden op het 'oude' skatepark plaatsvond, kregen de skaters zelf de kans om suggesties te doen in verband met de toestellen in het nieuwe park.

"Voor de kenners: op de verlanglijst staan naast de gebruikelijke toestellen onder meer een 'minitramp', een 'piramide', een 'bowl', een 'quarterpipe' een een 'foam pit'", zegt schepen van Sport Gwenny De Vroe (Open-VLD). Het is nog niet zeker dat al dat lekkers er komt. Al die toestellen moeten de toets met de veiligheidsvoorschriften nog doorstaan. "Zo is de kans klein dat de foam pit, een soort bad van piepschuim waarin de skater als het ware crasht, er komt", zegt de Kampenhoutse jeugdconsulente Imke Hermans. "Het is zeker ook niet de bedoeling de moeilijkheidsgraad van het park zodanig te verhogen, dat enkel geoefende skaters er plezier aan beleven".

Het park wordt vermoedelijk pas in het najaar van 2012 gebouwd, ongeveer op dezelfde plaats als het huidige. Zo lang het nieuwe park niet gebruiksklaar is, blijft het huidige - bijna afgeleefde - park met de houten toestellen beschikbaar.


 
 

Schrijf u in op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op de nieuwsbrief.