parallax background

Erfgoed Vlaanderen mogelijke beheerder Kasteel

10/02/2011
‘Le Soir’ komt met editie voor Vlaamse Rand
10/02/2011
Geen verbrandingsoven in Kampenhout
18/02/2011
 

Erfgoed Vlaanderen overweegt om het Kasteel van Ham zelf te beheren. "Gisteren hebben we daarover een gesprek gehad", klinkt het op het kabinet van minister Geert Bourgeois. Vlaams volksvertegenwoordiger Gwenny De Vroe hoopt dat Erfgoed Vlaanderen de nieuwe beheerder wordt en gaat binnenkort in debat met Bourgeois over de toekomst van het kasteel.


Op het kabinet van minister Geert Bourgeois erkent men dat Erfgoed Vlaanderen een mogelijk toekomstige beheerder is. "Vandaag hebben we dan ook een gesprek gehad met Erfgoed Vlaanderen", zegt kabinetschef Mark Andries. "Ze hebben al andere gebouwen van de Vlaamse overheid in hun beheer (onder andere het kasteel op de Meir in Antwerpen, nvdr.). Er zijn twee mogelijkheden voor Erfgoed Vlaanderen. De eerste mogelijkheid is dat men de nieuwe beheerder wordt. Maar de kans bestaat ook dat ze als adviseur aangesteld worden. Dit wil zeggen dat ze als deskundige gaan bekijken wat de beste bestemming is voor het kasteel en hun mening dan ook aan de Vlaamse overheid overbrengen. Ze hebben nu alle informatie en zullen het dossier bekijken. We verwachten dat er ten laatste tegen eind maart een beslissing genomen wordt."

Nadat al haar schriftelijke en mondelinge vragen in het verleden geweigerd werden, werd de vraag van Gwenny De Vroe over de toekomst van het Kasteel van Ham gisteren eindelijk aanvaard.

Plannen

"In de commissie ben ik even in debat kunnen gaan met commissievoorzitter Marc Demesmaeker. Hij begreep dat ik het graag ter sprake wil brengen en heeft me dan ook de toestemming gegeven om op de volgende commissievergadering mijn vraag te stellen. Ik wil gewoon weten wat de Vlaamse overheid van plan is met dit monument. Voor mij zou Erfgoed Vlaanderen een uitstekende beheerder zijn. Dan ben ik er gerust op dat het kasteel blijft bestaan zoals het nu is."


 
 

Schrijf u in op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op de nieuwsbrief.