parallax background

G-wegcriterium GP Jos De Vroe: succes vorig jaar herhalen

08/09/2023
Nieuw op 12e Nacht van Gwenny & Co: walking dinner!
08/09/2023
De Nacht van Gwenny & Co presenteert: wijndegustatie
14/09/2023

Op zaterdag 16 september organiseert de VZW Gwenny & Co in samenwerking met G-sport Vlaanderen en Cycling Vlaanderen het G-wegcriterium GP Jos De Vroe, vernoemd naar de gelijknamige Kampenhoutse duizendpoot en bezieler van de Primus Classic, nu de Super 8 Classic. De idee voor het sportevenement voor mensen met een beperking in de marge van bekende wielerwedstrijd komt van dochter Gwenny De Vroe, Eerste schepen in Kampenhout en Vlaams Parlementslid voor Open Vld.

Het parcours is 1,2 km lang en doorkruist de gemeenten Haacht en Boortmeerbeek en loopt van de N21 naar de Neerstraat, Terheydenlaan, Grote Baan, Ol. de Spoelberchstraat, Elleveldweg, Grote Baan en terug naar de N21. De start en aankomst bevinden zich aan de Brouwerij van Haacht, waar even later de renners van de Primus Classic ook aankomen.

Gwenny De Vroe is alvast zeer tevreden dat nu ook mensen met een beperking zich kunnen uitleven op het parcours: “Ik dank de mensen van G-sport Vlaanderen en Cycling Vlaanderen voor hun constructieve samenwerking bij de organisatie van dit evenement. We hebben al heel wat inschrijvingen ontvangen en mikken op een twintigtal deelnemers. Als organisatie kijken we er enorm naar uit om de deelnemers te ontvangen voor hun wedstrijd en nodigen iedereen uit om de atleten aan te moedigen langs het parcours. Na de wedstrijd volgt er een podiumceremonie waarna de deelnemers uitgenodigd worden om de aankomst van de Super 8 Classic vanuit de publiektribune te aanschouwen.”

Voor bijkomende informatie of inschrijvingen kan men terecht op https://www.gsportvlaanderen.be/activiteiten/wielrennen-gp-jos-de-vroe-boortmeerbeek-2023