parallax background

Geen totaalverbod wél totaalaanpak

14/07/2017
Dan toch geen verbod op plastic zakjes
08/07/2017
8ste Nacht van Gwenny & Co
10/09/2017
 

Plastic zakjes vragen om bijzondere aandacht, met name vanwege de negatieve effecten op het milieu na de gebruiksfase. Hoewel er dikkere, herbruikbare plastic tassen beschikbaar zijn, blijven kleine plastic zakjes populair, omdat ze klein en makkelijk zijn.


Wij nemen liever maatregelen samen met de sector in plaats van een totaalverbod in te voeren. Wij pleiten voor een totaalaanpak, geen eenzijdig verbod.

"Minister Schauvliege is voorstander van een totaalverbod op plastic zakjes, maar we moeten het overleg alle kansen geven."

De betrokken federaties bereiden een actieplan voor om vrijwillig het gebruik van plastic zakjes af te bouwen. Dit actieplan zal moeten worden bekeken op zijn haalbaarheid om de resultaten te halen. Mocht het resultaat positief zijn, dan zullen we dat natuurlijk verder opvolgen en kijken hoe we dat moeten realiseren."Het is belangrijk dat er met de sector goed wordt samengezeten alvorens een dergelijk verbod in te voeren."

Het is de bedoeling van Open Vld om naar minder verpakkingsafval te gaan en minder plastic afval. Het is belangrijk dat dit met de sector wordt doorgesproken. We nemen dus liever maatregelen met de sector. We moeten er ook voor zorgen dat er niet meer zal worden voorverpakt. .


 
 

Schrijf u in op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op de nieuwsbrief.