parallax background

Kampenhout opent de jacht op energie

14/12/2010
Wekelijkse markt in Kampenhout wordt opnieuw uitgebreid
13/12/2010
“Vlaamse regering spuit mist over verbrandingsoven Kampenhout”
20/12/2010
 

Kampenhoutse gezinnen openen de jacht op energie. Met dit initiatief wil de gemeente haar ecologische voetafdruk verlagen. De energiejacht is een campagne die werd ontwikkeld door Bond Beter Leefmilieu met als doel samen op jacht te gaan naar energieverslinders binnen de woning. De deelnemende gezinnen gaan een gezamenlijke uitdaging aan om zoveel mogelijk CO2 te besparen op 4 maanden tijd.

De opeenvolgende nieuwsberichten over ons milieu zijn meestal niet rooskleurig. Volgens het milieurapport van WWF behoort Belgi� tot de op drie na grootste vervuilers ter wereld. In de internationale klimaatindex van Climate Action Network is Belgi� ook al gezakt. En de daling van het energieverbruik in 2009 blijkt, zo verklaarde de Vlaamse Milieumaatschappij vorige week, grotendeels te wijten aan de economische crisis.

Energie besparen vraagt niet zoveel inspanning, wel wat aandacht en enkele kleine gedragsveranderingen, zegt Gwenny De Vroe, schepen van Milieu te Kampenhout. "Onze energiejachtgroep wil laten zien dat groen produceren en leven, samen kan gaan met geldgewin zonder comfortverlies". Gwenny De Vroe roept inwoners uit Kampenhout op om deel te nemen aan de jacht op energie.

Inschrijven kan via www.energiejacht.be of via Wim.Vanessche@kampenhout.vera.be of telefonisch (016 65 99 04)


 
 

Schrijf u in op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op de nieuwsbrief.