parallax background

Kampenhout start met ‘UiT in Kampenhout’

30/05/2011
Poëzieprijs en Cultuurprijs Kampenhout
28/05/2011
Axel en Silke winnen poëzieprijzen
31/05/2011
 

MKampenhout keurde vandaag de overeenkomst 'UiTpartner' met CultuurNet Vlaanderen goed. "Door ons aan te sluiten op het UiTnetwerk en dus UiTinKampenhout.be op te richten, bieden we een antwoord op de vraag van de Kampenhoutenaar: "wat is er te beleven in mijn gemeente?", aldus Gwenny De Vroe, schepen van Cultuur.

Bij de opmaak van het gemeentelijk cultuurbeleidsplan had Gwenny De Vroe bewoners en verenigingen bevraagd over het Kampenhouts cultuurbeleid. Uit die enquête bleek dat de Kampenhoutenaren beter geïnformeerd wilden worden over de culturele activiteiten in hun gemeente.

Daarom heeft Gwenny De Vroe het initiatief genomen om een partnerschap te sluiten met Vlaanderen, en 'UiTinKampenhout.be' op te richten dat operationeel wordt vanaf 15 oktober 2011. Het UiTnetwerk is niet alleen dé informatiebron om te weten wat er in de buurt te beleven valt, het is ook een gratis tool om culturele en vrijetijdsactiviteiten in Kampenhout wereldwijd bekend te maken. Het grote voordeel is dat één input in de 'UiT in Kampenhout'-agenda een directe doorspeling betekent aan andere mediakanalen zoals de Streekkrant, Nieuwsblad, enzov. Ook kleine lokale organisatoren van vrijetijdsactiviteiten en -evenementen en verenigingen vinden in het netwerk een ideaal - en bovendien gratis - kanaal om hun initiatieven bekend te maken. Het enige wat ze daarvoor moeten doen is hun aanbod zelf invoeren op UiTdatabank.be.

"Door de UiTovereenkomst goed te keuren, onderschrijven we de missie van het UiTnetwerk, namelijk meer mensen meer goesting doen krijgen in meer cultuur- en vrijetijdsactiviteiten door een betere bekendmaking in de eigen gemeente en omgeving", aldus Gwenny De Vroe, schepen van Cultuur.


 
 

Schrijf u in op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op de nieuwsbrief.