parallax background

Kampenhout Swingt ook volgend jaar

26/08/2011
Huis het duurst in Kampenhout
26/08/2011
Eerste maal avondmarkt op de Kermis van Kampenhout van 9-12 september
04/09/2011
 

Met een concert van de coverband Silicon Carne in Ons Tehuis Brabant werd de negende editie van Kampenhout Swingt afgesloten. Het staat nu al vast dat het vijfdelig festivalletje ook volgend jaar zal plaatsvinden.

In juli en augustus organiseert de dienst Cultuur in samenwerking met een rist verenigingen om de twee donderdagen een kleinschalig muziekfestival, telkens in een andere deelgemeente. "Doelbewust op donderdagavond, omdat we op die manier niet concurreren met weekendinitiatieven van de verenigingen", zegt schepen van Cultuur Gwenny De Vroe (Open Vld), die zelf aan de wieg stond van het evenement. "De formule spreekt aan: beginnende bands uit Kampenhout en omgeving die podiumervaring opdoen, lokale verenigingen krijgen de kans om stands op te zetten."

Ondanks het dikwijls slechte weer viel de opkomst telkens mee. "De avond van het drama op Pukkelpop viel de regen ook in Buken met bakken uit de lucht, maar de meeste mensen bleven staan. Twee weken eerder, in Nederokkerzeel, bleven de mensen maar in de pletsende regen dansen. Er kan dus maar één conclusie zijn: we gaan er volgend jaar mee door."


 
 

Schrijf u in op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op de nieuwsbrief.