parallax background

Kasteel van Ham blijft zonder beheer

07/05/2011
Strijd tegen gehoorschade begint volgend jaar
29/04/2011
Open Vld Kampenhout organiseert open familiedag
17/05/2011
 

Er is nog geen oplossing voor het beschermde kasteel van Ham, zo blijkt uit het antwoord van Vlaams minister Geert Bourgeois op een vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Gwenny De Vroe.


Enkele jaren geleden besloot de Vlaamse overheid om het beschermde kasteel van Ham niet langer te gebruiken als vergader- en conferentiecentrum. Het kasteel zou in erfpacht worden gegeven voor een periode van dertig jaar. Tot tweemaal toe werd een erfpachtprocedure opgestart. Maar er werd geen overnemer gevonden. Daardoor kwam het gebouw leeg te staan.

Vlaams volksvertegenwoordiger Gwenny De Vroe (Open VLD) suggereerde aan Vlaams minister Geert Bourgeois (N-VA) om het beheer in handen te geven van Erfgoed Vlaanderen, een vzw die door de Vlaamse overheid werd opgericht om probleemmonumenten te beheren.

'Ik ben verbaasd vast te stellen dat Erfgoed Vlaanderen dat weigert', zegt Gwenny De Vroe. 'Erfgoed Vlaanderen schermt met parameters waaraan dossiers werden getoetst, maar het is niet duidelijk welke die zijn.'

'Ik heb minister Bourgeois nieuwe vragen hierover gesteld om te weten te komen op basis van welke elementen het beheer door Erfgoed Vlaanderen niet kan. Ondertussen heeft de minister gevolg gegeven aan onze oproep om door Monumentenwacht een inspectierapport te laten opmaken van de huidige toestand van het kasteel', besluit De Vroe.


 
 

Schrijf u in op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op de nieuwsbrief.