parallax background

Kindergemeenteraadsleden leggen eed af

29/10/2011
Kinderen in jeugdzorg van het kastje naar de muur
27/10/2011
Stijgend succes voor muzikale kroegentocht
30/10/2011
 

De veertien leden van de nieuwe Kampenhoutse kindergemeenteraad legden in de raadzaal van het gemeentehuis de eed af. Kinderburgemeester Maurine Van Cauwelaert, eerste kinderschepen Jelte Vander Elst en de overige schepenen Eline Van Loo, Glenn Ceulers, Joni Maes en Aurélie Coosemans namen de overige leden van 'hun' gemeenteraad op sleeptouw.

De gemeenteraad werd samengesteld uit kinderen van tien tot twaalf jaar die in juli hadden deelgenomen aan de kinderburgemeesterverkiezingen tijdens de feesten van het Park van Relst. "Dit is niet zomaar een spelletje", zei schepen van Jeugd Gwenny De Vroe (Open Vld) die de kinderraadsleden en ook de leden van het schepencollege verwelkomde.

"Het is de bedoeling dat de kindergemeenteraad een viertal keer per jaar bij elkaar komt en adviezen en opmerkingen geeft die wij als echt schepencollege dan ter harte nemen. De net afgetreden kindergemeenteraad zorgde er bijvoorbeeld voor dat in Nederokkerzeel een hoge haag aan een speelplein werd verlaagd, zodat het plein vanop de straat en de stoep beter zichtbaar en dus veiliger is, en dat de toestellen minder te lijden hebben onder vandalisme. Op hun aangeven werden op andere speelpleinen nieuwe toestellen geplaatst, en bijvoorbeeld ook enkele punten op fietspaden hersteld."


 
 

Schrijf u in op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op de nieuwsbrief.