parallax background

Lancering Kampenhoutse koffie op Nacht van Gwenny & Co

08/10/2019
“Wie heeft het beste witloofrecept?”
30/08/2019
2000 extra bomen in Kampenhout
18/10/2019
 


Tijdens de tiende Nacht van Gwenny werd de Kampenhoutse koffie voorgesteld, hét resultaat van de samenwerking tussen twee Kampenhoutse handelaars die elkaar onlangs ontmoetten. Het is een combinatie tussen koffie en gin, gecreëerd door Paul Van Campenhout (Capriole Coffee), barista Roel Elsen en Ben Van Looy (Puffin Gin). Schepen van Middenstand Gwenny De Vroe (Open Vld) toont zich alvast erg tevreden over de nieuwe koffie.

Een Kampenhoutse koffie bestellen aan de bar, is vandaag nog niet mogelijk. Als het echter aan initiatiefnemers Paul Van Campenhout (Capriole Coffee), barista Roel Elsen en Ben Van Looy (Puffin Gin) ligt, mag elke horecazaak in de buurt binnenkort een bezoekje verwachten.

Wilselenaar Roel Elsen is de bedenker van het nieuwe product. “Aanvankelijk probeerden we de koffie in combinatie met witloof, maar dat liep verkeerd af”, zegt de barista. Uiteindelijk kwamen Elsen en Van Campenhout uit bij ginproducent Ben Van Looy, die onder meer aardbeien, rabarber en frambozen in zijn gin verwerkt. De combinatie met de frambozensmaak, samen met moninsiroop, bleek een schot in de roos. “Het resultaat was verbluffend. De framboos is de kers op de taart, het zorgt ook voor de herkenbaarheid”, zegt Van Campenhout. “Ben en ik kenden elkaar niet en kwamen in contact tijdens een netwerk­evenement van Ondernemend Kampenhout. Er bestaat Irish Coffee en zelfs een Hasseltse koffie, waarom dus geen Kampenhoutse?”

Schepen van Middenstand en Lokale Economie Gwenny De Vroe (Open VLD) vindt de samenwerking tussen verschillende Kampenhoutse handelaars een prima zaak. “Onze handelaars zijn bijzonder creatief, tegelijk betekent dit dat het netwerkconcept Ondernemend Kampenhout werkt”, zegt ze. “We zijn trouwens van plan om gemeentelijk een lokale adviesraad voor het concept op te richten.”

Volgens Ben Van Looy en Paul Van Campenhout zijn dergelijke samenwerkingsverbanden nodig om te kunnen opboksen tegen de grote spelers. “We zijn beiden kleine bedrijven, met een beperkt marketingbudget. Dit soort van samenwerking maakt ons als lokale speler alleen sterker”, zeggen ze. Verleden jaar nog won Capriole Coffee de zilveren medaille tijdens de MISSET-horeca Awards.

Barista Koen Elsen promoot de koffie in een omgebouwde caravan, omgedoopt tot 'Ons Bolleke'. Wie zich voor het diner tijdens de Nacht van Gwenny inschreef, krijgt alvast een proevertje. “Feestvierders zullen zaterdag niet naast het Bolleke kunnen kijken. We gaan de koffie promoten en hij is natuurlijk ook te koop”, zegt de schepen.

Ook dit jaar gaat de opbrengst van de Nacht naar een lokale jeugdvereniging, Chiro Kampenhout krijgt later nog een cheque. Iedereen kan gebruikmaken van een taxiservice. Er zijn optredens van Double D en Superstyling. Jong Kampenhouts talent krijgt een kans met dj Nocta.