parallax background

Nieuwjaarsreceptie Open Vld Regio Vilvoorde

27/01/2016
Rij mee met Gwenny naar Brussel ?
15/01/2016
Open Vld Kampenhout houdt voorjaarsreceptie
05/02/2016
 

Voor het derde jaar op rij nodigde het regio-bestuur van Open Vld regio Vilvoorde (Grimbergen, Hoeilaart, Kampenhout, Kapelle o/d Bos, Kraainem, Londerzeel, Machelen/Diegem, Meise, Overijse, Steenokkerzeel, Vilvoorde, Wemmel, Wezembeek-Oppem, Zaventem, Zemst) al haar leden uit om samen het glas te heffen op het nieuwe jaar. Gastgemeente dit jaar was Kampenhout. Virginie De Klippel, voorzitster van de regio, bedankte al de aanwezigen voor hun inzet het afgelopen jaar. "Het is voor onze afdelingen niet altijd een makkelijk jaar geweest waarbij - op heikele thema's - onze afdelingen telkens de standpunten van Open Vld moesten verdedigen omdat m'n enkel maar de keerzijde van de medaille wil zien. Maar als je de talrijke opkomst deze avond ziet - inclusief nieuwe en jonge mensen - ben ik er zeker van dat elke afdeling de nodige aanpak gevonden heeft. Ook kan elke afdeling rekenen op de dagdagelijkse steun van de regio en onze parlementsleden Luk Van Biesen, Tim Vandenput, Jo De Ro en Gwenny De Vroe. Tenslotte ben ik als voorzitster fier op de primeur die onze regio vandaag te beurt valt: als enige keer deze maand zijn onze twee leading ladies - Maggie De Block en Gwendolyn Rutten - samen aanwezig op een receptie. Dit is het beste bewijs van het belang dat onze regio heeft" aldus Virginie De Klippel.

Vervolgens nam gastspreker Gwendolyn Rutten het woord. Gwendolyn verwees vooral naar goesting om meer te mogen doen, waarbij ze verwees naar de flexi-jobs, dat iedereen de mogelijkheid geeft te kunnen bijverdienen in de horeca, zonder hierop nog extra belast te worden. Hier mag het echter niet bij stoppen: vrijheid is voor ons liberalen het hoogste goed. Men kan vrij z'n partner kiezen (zelfde of ander geslacht), of men kinderen krijgt of niet (en hoeveel), of men studeert en welk beroep men uitoefent � Zij die werken garanderen dat de pensioenen betaalbaar blijven, zij vormen de basis van onze samenleving. Welnu: wie z'n belastingen heeft betaald moet daarbuiten de vrijheid hebben om - voor zichzelf - bij te verdienen (overdag of 's nachts). Een mooi begin alvast is dat deze regering ervoor gezorgd heeft dat iedereen maandelijks meer nettoloon zal overhouden vanaf januari. Een verkiezingsbelofte die we nakomen!

Verder haalde Gwendolyn ook aan dat iedereen respect moet hebben voor elkaars religie en overtuiging. Hierbij verwees Gwendolyn vooral naar het aantal vluchtelingen dat naar België komt, maar zich niet wil aanpassen aan onze waarden en normen (denken we maar aan Keulen). Respect is het begin van alles, maar de religie in onze grondwet vastleggen (naar analogie met Frankrijk) is dan weer een stap te ver. Mensen op de vlucht uit oorlogsgebied moeten hun geloofsovertuiging niet opbergen, maar ze moeten zich wel aanpassen aan de westerse normen. En deze normen beginnen met respect voor elkaars religie, respect voor vrouwen, respect voor elkaar.

Tot slot hief Gwendolyn - in aanwezigheid van onze Minister van Volksgezondheid, Maggie De Block en onze nieuwe député bij Vlaams-Brabant, Ann Schevenels - nog het glas op een bovenal gezond 2016 voor elkeen waarna er uitgebreid werd bijgepraat en foto's gemaakt met onze kopstukken.


 
 

Schrijf u in op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op de nieuwsbrief.