parallax background

Populaire Gwenny De Vroe belooft harde oppositie

16/10/2012
Mosseldag op 2 december 2012
14/10/2012
Vlaams Parlement gaat op vlinderjacht
07/11/2012
 

Gwenny De Vroe is de populairste politica van Kampenhout. Als lijsttrekker van Open Vld haalde zij 1371 naamstemmen. Dat zijn er 132 meer dan de nieuwe CD&V-burgemeester Kris Leaerts. Gisteren kon De Vroe nog steeds moeilijk verkroppen dat haar Open Vld, die één zetel had gewonnen, door de N-VA (5 zetels) en de CD&V (die 2 zetels verloor maar er nog wel 8 behoudt) werd gepasseerd.


"Dit is bitter, ondanks de schouderklopjes, sms'jes, mails en facebook-boodschappen die ik kreeg. Ook van mensen van de CD&V en de N-VA, die niet begrijpen waarom hun partij niet met mij in zee ging. En van gewone mensen, die zich afvragen waarom ze nog zouden gaan kiezen als met hun duidelijke stem geen rekening wordt gehouden."

Beleidservaring

"Er komen nu allicht nogal wat mensen zonder beleidservaring in de meerderheid, en of dat een goede zaak is, is maar de vraag. Maar wat kan je er tegen doen? Of ik nu meer tijd ga steken in mijn job als Vlaams parlementslid? Ik heb daar altijd veel tijd in gestoken en heb dat mandaat altijd goed kunnen combineren met dat van schepen in Kampenhout. Dat ik nu in de oppositie terechtkom, betekent niet dat ik minder tijd zal steken in deze gemeente van mijn hart. Ik zal met mijn partijgenoten een harde maar constructieve oppositie voeren, de dossiers even goed bestuderen als ik tot nu deed, goede voorstellen doen en beslissingen die niet deugen bestrijden." 
 

Schrijf u in op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op de nieuwsbrief.