parallax background

Skatedag in Kampenhout

31/03/2011
Gehandicapte moet 417 dagen wachten op premie
30/03/2011
820 kilogram zwerfvuil
31/03/2011
 

Op zaterdag 2 april 2011 organiseert Kampenhout een skatedag voor de jongeren op het skatepark. Zowel ervaren als onervaren skaters krijgen de mogelijkheid om hun kunnen te tonen. Jongeren leren er de kneepjes van het skaten kennen.

'De skatedag wordt het moment om te onderzoeken welke toestellen de gemeente zal aankopen', zegt schepen van Jeugd Gwenny De Vroe. 'Uit de bevraging bij de skaters is gebleken dat de moeilijkheidsgraad van de huidige toestellen voor sommige beginnende skaters te hoog is. De nieuwe skatetoestellen worden volgend jaar geplaatst in een ander materiaal dan hout, om zo een duurzaam skatepark uit te bouwen. Hiervoor is 20.000 euro uitgetrokken.'

Diezelfde namiddag vindt een demonstratie en animatie van Vans Skateteam plaats en een starterscursus door Kick Ass Skate Crew. Alles vindt plaats tussen uur en 14 uur en 17 uur aan het skatepark achter de sporthal in de Zeypestraat.


Maar helaas moet de partij vaststellen dat er nog steeds geen werk wordt gemaakt van de realisatie van een speelbos. Na de onduidelijkheid en de onenigheid die er binnen de twee meerderheidspartijen op de gemeenteraadscommissie financiën bleek te bestaan over het speelbos in Kampenhout, heeft Gwenny De Vroe, fractieleider van de Open Vld, op de gemeenteraad aangedrongen op een snelle realisatie van het speelbos, als onderdeel van het goedgekeurd meerjarenplan.


Nood aan een speelbos

Kampenhout is een groene gemeente met veel waardevolle landschapselementen en natuurreservaten. Maar is er nood aan een bos waar kinderen zich kunnen uitleven zonder regels, een speelbos, benadrukt Gwenny De Vroe. In een gewoon bos en natuurreservaat mogen kinderen de paden niet verlaten. Dit om dieren te beschermen en jonge planten te behoeden voor vertrappeling. Maar in een speelbos kunnen kinderen zich ten volle uitleven, de kikkerpoel ontdekken, van de natuur genieten of op avontuur gaan.Blij met de uitvoering van mijn beleid

Gwenny De Vroe was vorig jaar zeer blij toen bleek dat de huidige meerderheid haar voormalig initiatief en dus haar beleid zou verderzetten. "Ik was oprecht tevreden dat het speelbos in Kampenhout er eindelijk zou komen."

Toen ze tijdens de vorige legislatuur schepen voor Jeugd was kwam Gwenny De Vroe in uitvoering van haar jeugdbeleidsplan immers zelf met de idee om een speelbos af te bakenen in Kampenhout.

"Met een speelbos, het nieuw skatepark en de herinrichting en uitbreiding van de pastorie van Relst, wou ik als schepen Kampenhout verder uitbouwen tot een voorbeeldgemeente voor het jeugdbeleid in onze streek."

Open Vld Kampenhout zal na de zomer op de gemeenteraad een stand van zaken vragen en hoopt alvast op een snelle realisatie van een speelbos.

 
 

Schrijf u in op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op de nieuwsbrief.