parallax background

“We gaan er iets speciaals van maken””

11/04/2015
Boscompensatiefonds heeft reserve van 8,5 miljoen euro
09/04/2015
Gemeente werkte correct bij scheur in mestzak
24/04/2015
 

Het belooft een sportzondag te worden om duimen en vingers vanaf te likken. Er is uiteraard Parijs-Roubaix, maar daarnaast staat in tweede provinciale opnieuw de Kampenhoutse derby op het menu. Een tweestrijd die nog altijd wacht op een winnaar, nadat het eerste duel onbeslist eindigde.


"Als het een geruststelling mag zijn, er zal sowieso ook een scherm aanwezig zijn om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de koers", knipoogt bestuurslid Andries Vanhoof. "Daarnaast zullen er ook tenten en genoeg tapkranen voorzien worden buiten. We proberen er hoe dan ook iets speciaals van te maken, al zal het niet zo grootschalig zijn als mijn goede vriend Jos De Vroe destijds voor ogen had. Als het van hem afging, ging er bij wijze van spreken een tijdelijk stadion geplaatst worden rond het veld (lachje). Ach, het blijft onwezenlijk dat hij er niet meer is, al doen we ons best om zijn dood stilaan een plaats te geven. En dan te denken dat hij in de heenmatch nog de aftrap gegeven heeft. Morgenmiddag zal zijn dochter Gwenny in naam van de familie hetzelfde doen, een gepast eerbetoon lijkt me. Het ideale scenario zou evenwel zijn dat Fiifi Solomon tijdens de match zelf tot scoren komt, want Jos was ontegensprekelijk de grootste fan van zijn schoonzoon."

Dat het uitgerekend een ex-speler van Kampenhout is die in de onderlinge derby de weg naar doel vindt, zullen ze bij geel-blauw niet zo graag zien gebeuren. Al zijn de pupillen van trainer Claes dan naar verluidt met hun gedachten eerder bij wat er zich na het seizoen zal afspelen.

"Aangezien we ervan uitgaan dat de titel weg is, zijn we ons volop aan het voorbereiden op de nacompetitie", meent Jo Claes. "Eén voorbeeld om te staven dat deze derby geen doel op zich is, is het feit dat de spelers onlangs nog een weekje vrijaf genoten. Ik vond het wel eens tijd om even wat stoom af te laten, om sinds deze week terug hard te trainen en te pieken naar de eindronde. We gaan vol voor de promotie, al hoeft dat niet met druk gepaard te gaan. Ik voel immers vooral fierheid over hetgeen de jongens dit seizoen al gepresteerd hebben. Pas op, we zullen zeker gemotiveerd naar Kampelaar trekken. Maar voor ons is dit niet de belangrijkste afspraak van het seizoen, zoals dat bij de tegenpartij wellicht wel het geval is." (SDH)


 
 

Schrijf u in op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op de nieuwsbrief.