parallax background

Woonlening voor 100% via verzekering

23/04/2017
“Eenvoudige en duidelijke sorteerboodschap”
30/03/2017
Open Vld tevreden met intrekken boskaart
19/05/2017
 

“Ik vind het heel belangrijk dat jonge mensen een eigen woning kunnen kopen”

Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein (Open Vld) heeft met de verzekeraars en de banken een systeem bedacht waardoor een woonlening voor de volle koopsom weer mogelijk wordt.


Naast toegang, betaalbaarheid, beschikbaarheid en kwaliteit is woonzekerheid een van de hoofddoelstellingen van het Vlaamse woonbeleid. Ik hecht veel belang aan eigendomsverwerving. Een eigendom geeft immers stabiliteit en is een investering op lange termijn en ook een bescherming tegen armoede.

Maar de financiële instellingen vragen steeds hogere terugbetalingscapaciteiten om hun risico’s zo goed mogelijk te dekken, waardoor het verkrijgen van een woonkrediet voor vele Vlamingen niet altijd een evidentie is.

Ook wie geen startkapitaal heeft, maar wel solvabel is, moet een lening kunnen afsluiten voor de aankoop van een woning.

Minister Bart Tommelein (Open Vld) wil hiervoor een oplossing en denkt aan een kredietverzekering. Hiermee willen wij jonge mensen die wel solvabel zijn, maar die zonder hulp van hun ouders niet het kapitaal hebben om een groot startbedrag op te hoesten, helpen om een woning te kopen.

Concreet: u betaalt een nog nader te bepalen premie aan uw verzekeraar, en in ruil staat die garant bij de bank voor de bijkomende 20 procent, en u kunt wel degelijk voor 100 procent lenen bij de bank.

HERBEKIJK MIJN DEBAT OP DE ZEVENDE DAG HIEROVER:


 
 
 
 

Schrijf u in op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op de nieuwsbrief.