parallax background

1 mei: vaarhappening luidt Kampenhouts vaarseizoen in

08/05/2023
Voorjaarsreceptie 2023: een jaar van samenwerking & optimisme
22/03/2023
Muziek op maat voor iedereen!
08/05/2023

Op maandag 1 mei verwelkomden we naar jaarlijkse gewoonte bezoekers van binnen en buiten Kampenhout aan Kampenhout-Sas voor de vaarhappening. Die luidt het toeristisch vaarseizoen in, en met succes! We kunnen over een topeditie spreken.

Als schepen voor Toerisme geef ik graag toe dat het Kampenhout-Sas één van mijn persoonlijke favoriete plekjes is. ’T Sas zoals de Kampenhoutenaren het noemen is een verborgen parel die we met dit bestuur opblinken en doen schitteren. Het pittoreske jachthaventje en de gezellige open ruimte aan de bocht in het kanaal tussen Mechelen en Leuven maken van ’t Sas de ideale pauzeplek voor passerende fietsers.

Met dit gemeentebestuur hebben we resoluut gekozen om het toeristisch potentieel van Kampenhout-Sas volledig uit te rollen en deze unieke locatie op te waarderen. Getuige daarvan is de jaarlijkse vaarhappening waarmee we het toeristisch vaarseizoen plechtig openen. Op 1 mei verwelkomden we jullie voor een boottochtje op het kanaal met één van de pleziervaartboten, of kon men een initiatie kajak of kano volgen.

De beste stuurlui… die bleven natuurlijk aan wal. Ook daar is plezier verzekerd. Allerlei randanimatie, een vaardemonstratie met miniatuurboten en een bezoek aan het bedieningsgebouw van de De Vlaamse Waterweg konden op grote interesse rekenen. Conclusie: Kampenhout-Sas leeft!