parallax background

Voorjaarsreceptie 2023: een jaar van samenwerking & optimisme

22/03/2023
Wereld Downsyndroom Dag: werken aan inclusie en toegankelijkheid
21/03/2023
1 mei: vaarhappening luidt Kampenhouts vaarseizoen in
08/05/2023
 

Open Vld Kampenhout hield op zondag 19 maart haar jaarlijkse voorjaarsreceptie in cultuur- en beleefcentrum De Krop. Eerste Schepen en Vlaams volksvertegenwoordiger Gwenny De Vroe blikte terug én keek vooruit naar een jaar in het teken van samenwerking & optimisme.

Voorzitter Dominique Corbeel was zichtbaar tevreden met de opkomst en benadrukte de bereidheid van zijn blauwe ploeg om ook in 2023 verder te werken aan een nog beter Kampenhout. De crisissen hebben zich de laatste jaren opgestapeld, maar zijn liberale ploeg is het vooruitgangsgeloof en optimisme allerminst kwijt.

Eerste Schepen en Vlaams volksvertegenwoordiger Gwenny De Vroe begon haar toespraak met een verwijzing naar het verlies van oud-voorzitter Steven Eneman: “Onze trouwe militant, vriend en lid van onze blauwe familie houdt ons van bovenaf in het oog en zijn goedkeurende blik geeft ons de kracht om verder te gaan.”

De Vroe verwees naar enkele verwezenlijkingen die mede onder impuls van haar blauwe ploeg gerealiseerd werden: “We hebben geïnvesteerd in eerlijke en transparante politiek. Zo worden er dit jaar nog digitale informatieborden in het straatbeeld geplaatst, hebben we een digitale nieuwsbrief ingevoerd, en een vernieuwde gemeentewebsite geïnstalleerd om de Kampenhoutenaren zo efficiënt en goed mogelijk te informeren en te dienen.”

Verder stak Gwenny pluimen op de hoed van het gemeentebestuur voor onder meer de realisatie van het hondenlosloopbos, de organisatie van de eerste editie van de witlooffeesten ‘Kampenhout Witlooft’ en het onderzoek naar het instellen van een pilootproject voor zwemmen in open water aan Kampenhout-Sas. Een belangrijk topic dat men niet onaangeroerd kon laten is het recente onderzoek naar de installatie van een tijdelijk containerdorp voor de opvang van asielzoekers op de site van de slipschool in het Hellebos. De Vroe: “Ons standpunt over de bescherming, het herstel en de versterking van het Hellebos als belangrijk natuurgebied blijft ongewijzigd. Wij zijn van mening dat de installatie van dergelijk containerdorp, de natuurwaarden van het Hellebos zal schaden.” De Eerste Schepen geeft aan dat het lokaal bestuur een aanvraag gemotiveerd zal weigeren: “Wij zijn solidair, maar niet ten koste van alles. Open Vld Kampenhout zal zich blijven inzetten op een versneld herstel van de natuurwaarden in het Hellebos. Zo bewaren wij het knap en landelijk karakter van Kampenhout”, aldus de schepen.

Gwenny bedankte de blauwe ploeg van Kampenhout: “Vrienden, familie. Bedankt voor jullie inzet, engagement en doorzettingsvermogen. Met passie, met een hart, oor & oog voor iedereen gaan we samen voor een Kampenhout waar het nog beter leven en wonen is, nog meer te beleven valt en waar jullie allemaal écht inspraak hebben.” Als bedanking voor hun aanwezigheid werden de sympathisanten getrakteerd op een friet en een drankje.

 
 

Voorjaarsreceptie 2023

WhatsApp Image 2023-03-22 at 12.49.23 (2)