parallax background

10.000 euro subsidie voor handelskernversterking en versterking van de horeca in Kampenhout

19/05/2021
Inspanningen tegen lekverliezen moeten omhoog
12/05/2021
Nood aan transparantie en samenwerking rond stookoliesaneringsfonds: “financiële drama’s vermijden”
26/05/2021
 

De provincie Vlaams-Brabant voorziet 130.000 subsidie voor 24 projecten die de handelskernen in de provincie moeten versterken. Voor Kampenhout wordt een subsidie van 10.000 euro voorzien voor projecten rond verfraaiing en versterking van het handelscentrum en voor de ondersteuning van de horecagelegenheden.

Schepen voor Lokale Economie Gwenny De Vroe licht de subsidie toe: “Die subsidie van de provincie is meer dan welkom. Ondanks de twee bloeiende horecazaken is er weinig te beleven in onze dorpskern. Daarom onderzoeken we hoe we de handelskern nieuw leven kunnen inblazen en onze horeca kunnen versterken.”

Starterspremie

Ondertussen hebben we al enkele initiatieven gelanceerd om ondernemers naar het centrum te krijgen en de leegstand aan te pakken. Zo voorzien we een starterspremie voor wie in het handelscentrum van Kampenhout een nieuwe zaak start. Die premie kan al snel oplopen tot 10.000 euro en is gekoppeld aan een aantal voorwaarden.

Horeca

De horeca ondersteunen we momenteel door de terrassen uit te breiden, en ook de omgeving verfraaien we door het plaatsen van bloembakken. Met de subsidie van de provincie en de budgetten die in de meerjarenplanning hebben ingeschreven, moeten we erin slagen om het Kampenhoutse centrum aantrekkelijker te maken.

Meer info over de starterspremie van de gemeente Kampenhout op: https://www.kampenhout.be/starterspremie-centrum
 
 
subsidie handelskernversterking (1)