parallax background

Bar A Bruce doet Kampenhout bruisen met unieke zomerbar

07/07/2022
Voorstel over communicatie bij werken natuurbeheerplannen goedgekeurd
29/06/2022
De Burgerkrant kijkt terug en blikt vooruit: Kampenhout-Sas leeft!
14/07/2022
 

Vanaf 5 augustus tot eind september zal er in de tuin van Villa Lucie op vrijdag, zaterdag en zondag een zomerbar georganiseerd worden. Ook zal er in de maanden augustus en september éénmaal per maand een afterworkparty en een brunch voorzien worden. Cateraar en ondernemer Bruno Huyghe van Bar A Bruce en Eerste Schepen van Kampenhout Gwenny De Vroe lichten de plannen toe.

Om het sociaal leven in Kampenhout aan te wakkeren en meer beleving in het centrum te krijgen, heeft het lokaal bestuur een oproep gedaan aan verenigingen en ondernemers om activiteiten in Kampenhout-centrum te organiseren. Daartoe stelt het de tuinen van Villa Lucie en het Kasteel van Bellinghen open. Op de gemeenteraad van donderdag 23 juni jl. werd de bruikleenovereenkomst tussen Bar A Bruce en de gemeente Kampenhout goedgekeurd. “Vanaf 5 augustus tot eind september zal de tuin van Villa Lucie omgedoopt worden tot een zomerbar die het centrum van Kampenhout zal doen bruisen”, legt schepen De Vroe uit.
 
 
WhatsApp Image 2022-07-06 at 12.03.43 PM
Eerste Schepen Gwenny De Vroe en ondernemer Bruno Huyghe in de tuin van Villa Lucie
 
 
De eigenaar van Bar A Bruce Bruno Huyghe is niet aan zijn proefstuk toe en geeft aan dat het niet zomaar de zoveelste zomerbar is die hij zal inrichten: “Een unieke setting vraagt ook een uniek concept. We voorzien een terras met zitplaatsen voor zo’n 100 personen waaraan we unieke wijnen zullen schenken, zomerse cocktails serveren en speciale bieren zoals Paix Dieu, Fourchette en SchuppenBoer aanbieden. Daarvoor werken we met zoveel mogelijk lokale leveranciers waaronder de brouwerij van Haacht en de Kampenhoutse wijnimporteur Kaapwijn ’, legt Bruno uit. “Ook op culinair vlak zullen we de Kampenhoutenaren vlak verwennen met verschillende verse tapas en fingerfood. Verder zullen we ook telkens éénmaal in de maanden augustus en september een afterwork en brunch organiseren, respectievelijk op vrijdag en zondag. Daarnaast zal er regelmatig een liveband of dj uitgenodigd worden om het geheel nog wat meer in te kleden. Ik kijk er enorm naar uit om het concept van Bar A Bruce over te brengen op de unieke locatie van Villa Lucie in Kampenhout”, sluit Bruno gedreven af.

Eerste Schepen in Kampenhout Gwenny De Vroe reageert enthousiast wanneer Bruno de plannen toelicht: “Het is een speerpunt van ons beleid om Kampenhout-centrum te doen bruisen. Dit lukt ons toch al aardig getuige de Zomerbar Delicious Cocktails & Burgers en de horeca-aangelegenheden in het centrum zoals Het Labo en de Meierij. Een zomerbar in de prachtige tuin van Villa Lucie waar de Kampenhoutenaren elkaar ontmoeten en bij een lekker hapje en tapje het gezellig maken, past perfect in dit plaatje. We zien deze pop-up als een soort proefproject dat we nadien zullen evalueren met als doel toekomstgericht Kampenhoutse verenigingen en ondernemers te stimuleren gelijkaardige initiatieven te organiseren in de tuin van Villa Lucie, maar ook in het Kasteel van Bellinghen. Voor die laatste kan men nog steeds aanvragen indienen”, weet de Kampenhoutse schepen.