parallax background

Busbanen baren Open VLD zorgen

25/01/2010
Toekomst Pegasus Museum
08/01/2010
Open Vld houdt nieuwjaarsreceptie
27/01/2010
 

KAMPENHOUT - De nieuwjaarsreceptie van de lokale Open VLD afdeling werd een pleidooi voor betere mobiliteit in de gemeente.


De huidige aanleg van busbanen langs de Haachtsesteenweg in Kampenhout laat schepen van Milieu en Vlaams parlementslid Gwenny De Vroe (Open VLD) niet koud. Op de nieuwjaarsreceptie van de lokale Open VLD-afdeling was ze duidelijk.

‘De aanleg van busbanen veroorzaakt alleen overlast en helpt het mobiliteitsprobleem in Kampenhout niet vooruit. De files zullen blijven. Daarom was ik destijds het enige lid van het schepencollege dat tegen de aanleg van de busbanen was', zegt ze. De Kampenhoutse bevolking en de handelaars langs de Haachtsesteenweg wachten intussen met ongeduld het einde van de werken af.

‘Spijtig genoeg kan het lokale bestuur daar weinig tegen beginnen, aangezien dit gewestelijke materie is', verdedigt ze. ‘Ook ik ben vaak gefrustreerd als ik langs de werken rijd. Ik woon namelijk aan de Haachtsesteenweg. Kampenhout moet in eerste instantie veiligere fietspaden hebben, die er vanaf dit jaar ook zullen komen.'

Ook Open VLD-voorzitter Steven Eneman benadrukte op het belang van een veiligere mobiliteit in Kampenhout, daarmee expliciet refererend naar de resultaten van het burgemeesterrapport van december 2009 van deze krant.

De Vroe benadrukte in haar toespraak ook de nutteloosheid van de verbrandingsoven aan Kampenhout-Sas.

‘Het OVAM-rapport bevestigt nog maar eens dat een extra oven overcapaciteit zal veroorzaken. Als vast lid van de commissie Leefmilieu in het Vlaams parlement volg ik het dossier op de voet', verzekerde ze.


 
 

Schrijf u in op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op de nieuwsbrief.