parallax background

Digitaal aanmelden in alle Kampenhoutse scholen

01/03/2019
Voorjaarsreceptie Open Vld
01/03/2019
3de plaats Vlaams Parlement
13/03/2019
 


Ouders die hun kinderen in één van de basisscholen in Kampenhout willen inschrijven, zullen nooit meer moeten kamperen. In alle scholen in Kampenhout verlopen de inschrijvingen voor alle kleuters en lagere schoolkinderen voortaan digitaal via een centraal aanmeldingssyteem.

De 7 Kampenhoutse scholen volgen daarmee het voorbeeld van heel wat andere scholen in onze regio. “Dit is een primeur voor onze gemeente. Met het digitaal aanmelden, willen we het kamperen aan de school vermijden en heeft iedereen een gelijke kans om in te schrijven in een school naar voorkeur”, zegt Kampenhoutse schepen van Onderwijs Gwenny De Vroe.

De voordelen zijn duidelijk. “Ouders hoeven niet in een wachtrij te staan aan de schoolpoort om in te schrijven en hoeven dus ook geen verlof te nemen.” De scholen die met het systeem gaan werken zijn GO! Spectrum Buken en Spectrum Kampenhout, de gemeentescholen De Toverberg en het Klimtouw, de vrije basisscholen Parkschool Relst en VGSK De Boomhut en de vrije kleuterschool ’t Okkerzeeltje.

Er komt ook een informatiecampagne zodat iedereen op de hoogte is van de procedure. Via de website https://kampenhout.aanmelden.in/ kunnen ouders hun kinderen aanmelden. Dit kan vanaf morgen, 1 maart 10.00 tot 29 maart 16.00.

Schepen De Vroe benadrukt dat alle aanmeldingen gelijk behandeld worden na de aanmeldingsperiode: het is dus NIET zo dat wie eerst aanmeldt meer kansen heeft dan iemand die later aanmeldt. Meer informatie kan u verkrijgen via de dienst onderwijs of aanmelden@kampenhout.be.