parallax background

Eindelijk akkoord over stookolietankfonds

08/05/2013
Kinderkunstenatelier fiks duurder
03/05/2013
Het Vlaams Gemeentefonds discrimineert kleine gemeenten
02/07/2013
 

Na acht jaar onderhandelen is er een akkoord over een Belgisch stookolietankfonds, dat voor gezinnen financieel kan tussenkomen bij de sanering van lekkende tanks. Dat meldt Open VLD woensdag. Nu draaien de gezinnen nog op voor de sanering, die tot tienduizenden euro kan kosten.


Minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) verklaarde aan Vlaams parlementslid Gwenny De Vroe (Open VLD) in de commissie Leefmilieu dat er overeenstemming is. ‘De minister bevestigde dat er een principieel akkoord is bereikt tussen de federale overheid en de gewesten’, aldus De Vroe. Op 30 mei zal het akkoord op een interministeriële conferentie worden bekrachtigd en in 2015 moet het operationeel worden.

Er zijn al jaren plannen voor de oprichting van een saneringsfonds voor lekkende stookolietanks bij particulieren. In 2005 sloten de gewesten en de federale overheid een principieel akkoord over de oprichting van zo’n fonds. Volgens het Vlaamse regeerakkoord (2009-2014) zou Vlaanderen zelf een stookoliefonds oprichten indien er voor 2010 geen duidelijkheid was over een federaal saneringsfonds. De oprichting van een Vlaams saneringsfonds werd echter telkens uitgesteld in het vooruitzicht van een federale regeling.


 
 

Schrijf u in op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op de nieuwsbrief.