parallax background

Kinderkunstenatelier fiks duurder

03/05/2013
Open Familiedag op 17 maart 2013
12/03/2013
Eindelijk akkoord over stookolietankfonds
08/05/2013
 

De gemeenteraad van Kampenhout heeft beslist om de tarieven van het kinderkunstenatelier, waar kinderen van 6 tot 14 jaar creatief kunnen bezig zijn, te verhogen met 25 euro. Kinderen die in Kampenhout wonen, betalen voortaan 150 euro per jaar, een tweede kind uit hetzelfde gezin 125 euro, een derde 100 euro.


"Initiatieven als het kunstatelier zo veel mogelijk kostendekkend worden. Een verhoging met 25 euro voor 30 sessies komt neer op nog geen euro per sessie", zegt burgemeester Kris Leaerts (CD&V).

Oppositieleidster en voormalig schepen Gwenny De Vroe (Open Vld) is niet te spreken over die 'overdreven' tariefverhoging. "Het gemeentebestuur stelde aanvankelijk een verhoging met 5 euro voor. De Cultuuradviesraad en de Jeugdadviesraad gaven daar een positief advies voor. Over een verhoging met 25 euro, waarmee de nieuwe meerderheid plots uitpakt, werden de adviesraden evenwel niet geconsulteerd. Na de forse verhoging van de bijdragen voor de speelpleinwerking en de 'Be Oké'-kinderopvang zijn het opnieuw de gezinnen met jonge kinderen die men met extra kosten opzadelt." De nieuwe tarieven gaan in vanaf september.

Ook de tarieven voor identiteitsbewijzen stijgen, met 3 tot 5 euro. Voor een elektronische identiteitskaart betaal je voortaan 20 euro, een 'Kids-ID' kost 6 euro en een rijbewijs - nieuwe of vernieuwing - 25 euro. Ook het trouwboekje wordt duurder: van 15 naar 25 euro.


 
 

Schrijf u in op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op de nieuwsbrief.