parallax background

Gezellige wielerdrukte aan brouwerij

09/09/2013
4de Nacht van… Gwenny & Co in het Veilinghof
05/09/2013
Nood aan daadkracht voor grote investeringen
18/09/2013
 

De Primus Classic Impanis-Van Petegem werd afgelopen zaterdag gewonnen door Seb Vanmarcke. Geen overrompeling aan de aankomstzone rond de brouwerij van Haacht, maar wel een gezellige drukte. Op de VIP-tribune uiteraard enkele bekende gezichten, waaronder Jean-Marie Pfaff. "Ik ken organisator Jos De Vroe en zijn dochter Gwenny. Het zijn vrienden en ik ben een echte koersliefhebber, vandaar mijn aanwezigheid in Haacht", aldus de voormalige doelman van de Rode Duivels.


Belgen en koers... het blijft een geslaagde combinatie. Afgelopen zaterdag was het voor de derde keer feest aan de brouwerij in Haacht, want daar was de aankomstlijn getrokken voor de derde editie van de Primus Classic Impanis-Van Petegem. Stilaan een traditie dus, al was er van een massale opkomst geen sprake. Gezellige drukte in de aankomstzone, dat wel, ook met dank aan het droge weer.

Het peloton ging van start in Brakel, maar na een lange tocht van 197 kilometer langs de Vlaamse wegen werd het peloton omstreeks 16 uur in Haacht verwacht voor een plaatselijke ronde van 25 kilometer. Een half uur later kwam Seb Vanmarcke van wielerploeg Belkin als eerste over de streep. Hij volgt op de erelijst André Greipel op. Nochtans hadden heel wat wielerliefhebbers graag Philippe Gilbert op het podium gezien, maar de Belg liet zich enkel in het begin van de wedstrijd zien door het tempo de hoogte in te jagen. "Ik wist dat ik de snelste was in de sprint. Deze zege is een mooie opsteker na mijn niet-selectie voor het WK", aldus Seb Vanmarcke na de sprint met Pieter Weening. Derde werd Jér?me Baugnies. Een mooi podium voor de derde editie van de Primus Classic volgens de organisatie.

Mooie uitslag

Die mening deelde ook Jean-Marie Pfaff, één van de bekende gezichten in de VIP-ruimte. "Prachtig. Iedereen is tevreden met deze uitslag", aldus de ex-doelman. "Ik ben een echte fan van wielrennen. Toen ik klein was, wou ik wielrenner worden, maar we konden thuis geen fiets betalen. Dus werd ik doelman. Ik ben ook blij met hernieuwde populariteit van de Rode Duivels. De nationale ploeg is altijd een goed product geweest. Maar opgepast, we mogen niet te luxueus worden, want in de luxe gaat veel verloren."

Jean-Marie Pfaff genoot ook van de Studio 100 Trophy, een wedstrijd van ruim 37 kilometer met bekende Vlamingen en amateurs op de deelnemerslijst. "Dat is natuurlijk leuk, zeker in afwachting van de aankomst van het echte peloton. Een goed initiatief!" In de Studio 100 Trophy ging de zege naar ex-wielrenner Ludo Dierckxsens. "Maar ik heb mijn tenen moeten uitkuisen", aldus de winnaar van dienst.


 
 
 
 

Schrijf u in op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op de nieuwsbrief.