parallax background

Gwenny De Vroe gaat in 2024 voltijds ondernemen en zal zich niet meer verkiesbaar stellen

12/05/2023
Muziek op maat voor iedereen!
08/05/2023
Minder regels, meer vrijheid voor zwemlocaties in open water
31/05/2023

Vlaams parlementslid en schepen in Kampenhout voor Open Vld Gwenny De Vroe gaat in 2024 voltijds ondernemen. De Vroe, telg uit een ondernemersfamilie, combineerde haar politieke carrière, vanaf 2000 lokaal en vanaf 2009 Vlaams, quasi vanaf het begin met een eigen immobiliënkantoor. Ze wil zich daar na bijna 25 jaar in actieve politiek nu eindelijk volledig op kunnen focussen en zal zich daarom niet meer verkiesbaar stellen in 2024. De Vroe: “Ik ben ontzettend dankbaar dat ik 25 jaar de burger heb mogen vertegenwoordigen. Toen ik in de politiek ging, heb ik mijn eigen zaak en droom ‘on hold’ moeten zetten. Ik wil nu terug op 'play' drukken.”

In 2000 stond de toen twintigjarige ondernemersdochter Gwenny De Vroe voor de eerste keer op een verkiezingslijst. Haar deelname aan de lokale verkiezingen in het Vlaams-Brabantse Kampenhout was meteen een schot in de roos. Vanop de zesde plaats haalde ze meteen het meeste stemmen van de lijst en werd meteen schepen. Nochtans had ze toen al een ander carrièrepad uitgetekend. Als telg uit een ondernemersfamilie en student bouwkunde en vastgoed, stond het al vast dat ze een eigen immobiliënkantoor uit de grond zou stampen. Dat gebeurde ook, al vergde het politieke engagement dat die eigen zaak, wat altijd al een droom was geweest van De Vroe, enigszins ‘on hold’ moest staan. Dat was zeker het geval toen De Vroe in 2009 ook verkozen werd in het Vlaams Parlement.

De voorbije jaren zette De Vroe zich op verschillende domeinen in. Ze is vanaf haar aantreden als Vlaams parlementslid lid van de commissie Leefmilieu, waar later ook Dierenwelzijn bijkwam. Het beschermen van wie zichzelf niet kan beschermen, zoals natuur en dieren, is altijd een van haar belangrijkste prioriteiten geweest. Vanuit haar professionele achtergrond volgde ze alle evoluties inzake wonen en ruimtelijke ordening van dichtbij op. Op dat domein pleitte ze er altijd voor om gezond verstand te laten zegevieren en werk te maken van minder regels maar betere regels die de doelstelling centraal zet in plaats van zich vast te rijden in technische bepalingen.

De droom om de eigen zaak verder uit te bouwen stond dan wel ‘on hold’, vergeten werd hij niet. Integendeel, de wil om die te realiseren, is steeds blijven groeien. Voor De Vroe is het onmogelijk geworden om die nog langer te negeren. Daarom heeft ze besloten om voltijds te gaan ondernemen en zich volledig te richten op de uitbouw van haar immobiliënkantoor IMMOO. Dat houdt ook in dat ze zich in 2024 niet meer zal verkiesbaar stellen op Vlaams en lokaal niveau.

 

Gwenny De Vroe verlaat de politiek na 2024

GwennyDeVroe__DSC8033

Gwenny De Vroe: “Ik doe alles vanuit het hart. Een eigen zaak starten. In de politiek stappen. Ik ben ontzettend dankbaar voor de bijna 25 jaar dat ik de burgers van mijn gemeente en Vlaanderen gediend ga mogen hebben. Ik heb echter nooit aan politiek gedaan met het idee dat ik het de rest van mijn leven ging doen. Mijn zaak heb ik wél met dat idee opgericht. Die zaak heb ik destijds ‘on hold’ moeten zetten. Ik wil nu terug op ‘play’ kunnen drukken.”

Bij haar partij Open Vld is De Vroe een zeer gewaardeerd parlementslid en klinkt het dat ze De Vroe bijzonder hard gaan missen. Daarnaast begrijpen en respecteren ze haar keuze uiteraard wel.

Vlaams fractieleider Willem-Frederik Schiltz: “Onze partij en de politiek zal het na 2024 met een gepassioneerde en kleurrijke politica minder moeten doen. De privésector krijgt er daarentegen een volbloed en voltijds ondernemer bij. Als fractie gaan we haar missen. Als partij van ondernemers en ondernemende mensen juichen we haar durf om voor haar droom te kiezen toe. We wensen haar alle succes toe.”

Aankondigingsbrief

WhatsApp Image 2023-05-10 at 11.48.35

Aankondigingsbrief

WhatsApp Image 2023-05-10 at 11.57.00 (1)