parallax background

Gwenny wil voortaan elke gemeenteraad live streamen

28/05/2020
Kandidaat partijbestuur
23/04/2020
Nood aan meer preventie van bosbranden
28/05/2020
 

De gemeenteraad en de OCMW-raad van Kampenhout zijn donderdag voor het eerst te volgen via een livestream. Op die manier krijgen burgers de kans om de zitting online bij te wonen. Schepen Gwenny De Vroe (Open Vld) hoopt dit in de toekomst te kunnen herhalen.

De bijeenkomst van de gemeenteraad in Kampenhout zal donderdagavond voor de tweede maal virtueel verlopen door de coronamaatregelen. Vorige maand werd er eveneens digitaal vergaderd, maar toen was er geen livestream mogelijk. “Als schepen voor Communicatie ben ik tevreden dat we met deze oplossing de openbaarheid van bestuur kunnen garanderen. Van zodra de gemeenteraad weer in normale omstandigheden kan vergaderen, wens ik de livestream te behouden. Bij de gemeenteraadverkiezingen beloofde Open Vld Kampenhout immers al een livestream van de gemeenteraad. Belofte maakt schuld”, benadrukt De Vroe.

Alle burgers die interesse hebben in het volgen van de eerste livestream vergadering van de Kampenhoutse gemeenteraad moeten dit een de gemeentelijke diensten laten weten. De diensten bezorgen dan een korte handleiding om Teams te installeren en nodigen de geïnteresseerden uit om deel te nemen aan de zitting.

 
 
Volg de gemeenteraad op donderdag 28 mei LIVE (2)
 
 
artikel livestream HLN 28 mei