parallax background

“Hij was een grote meneer”

26/11/2014
Jos De Vroe (62) plots overleden
26/11/2014
Open VLD niet te spreken over extra belasting
27/11/2014
 

Ook het Kampenhoutse voetbal blijft wat verweesd achter na het plotse overlijden van Jos De Vroe. Dat hij een grote meneer was met veel verdiensten kunnen ze bij de tweedeprovincialers SK Kampenhout en SK Kampelaar alleen maar beamen.


Het nieuws sloeg dan ook in als een bom, niet in het minst bij Andries Vanhoof, bestuurslid in Kampelaar maar bovenal een persoonlijke vriend. "Mijn vrouw en zijn dochter Gwenny zijn al van kleins af beste vriendinnen", legt hij uit. "De laatste zes à zeven jaar was Jos een hele goede vriend geworden. Ik had hem bijvoorbeeld zaterdagmiddag nog aan de lijn. Hij belde onder meer om me in te lichten hoe zijn kleinzoon Nino het gedaan had bij de U8 van Kampelaar. Om dan met zo'n nieuws geconfronteerd te worden, is onwezenlijk. Het is een groot verlies, ook voor de club. Sinds Gwenny hoofdsponsor was geworden, kwam hij vaak naar onze thuismatchen kijken. Zeker nu Fiifi deel uitmaakte van de eerste ploeg. De historische derby tussen Kampenhout en Kampelaar was ook voor hem een speciale match. Hij was zo fier als een gieter dat hij de aftrap mocht geven."

Financiële stabiliteit

Want ook de band met SK Kampenhout was er nog steeds, waar hij tot 2007 zeven jaar lang voorzitter is geweest en de club financiële en sportieve stabiliteit bezorgde. "Hij was nog altijd met de club begaan, al droeg hij de laatste jaren dan vooral achter de schermen zijn steentje bij", laat André Elinckx weten. "Ik ken Jos al vrij lang, sinds '92 toen hij als sponsor deel uitmaakte van Kampenhout. Mede op mijn aandringen is hij nadien dan voorzitter geworden. Het feit dat hij over zo'n groot netwerk aan contacten beschikte, heeft ons heel wat vooruitgeholpen. Hij is veel te vroeg heengegaan natuurlijk. Tegen Kampelaar was hij nog aanwezig op onze brunch en hij zag er gewoon heel goed uit."

Het laatste woord is voor een andere persoonlijke vriend, huidig T2 van Waasland-Beveren Alex Czerniatynski. "Ik heb veel mensen ontmoet in mijn carrière, maar slechts weinigen konden aan hem tippen. Hoe hij altijd voor iedereen klaarstond, zo iemand had eigenlijk 150 jaar moeten worden. Een paar weken terug was ik nog te gast op het bal van Gwenny. Ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven."


 
 

Schrijf u in op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op de nieuwsbrief.