parallax background

Open VLD niet te spreken over extra belasting

27/11/2014
“Hij was een grote meneer”
26/11/2014
“Hij was een vriend van iedereen”
01/12/2014
 

De voorbije weken viel bij de 875 Kampenhoutse zelfstandigen een aanslagbiljet over een 'algemene gemeentebelasting' in de bus. Vooral de kleine zelfstandigen voelen zich geviseerd.


'De kleine zelfstandigen moeten 175 euro extra belastingen ophoesten. Wij hebben daar als Open VLD met klem tegen geprotesteerd toen de CD&V- N-VA-meerderheid dit doordrukte en wij blijven er alles aan doen om die extra belasting terug te schroeven', zegt liberaal fractieleider Gwenny De Vroe.

'De nieuwe meerderheid tast de koopkracht van de gezinnen steeds meer aan. De personenbelasting steeg van 6 naar 7,5 procent, de onroerende voorheffing van 950 naar 1.350 opcentiemen. Ook de vuilniszakken en gft-stickers, de speelpleinwerking, de sportweken, de algemene gemeentebelasting - om die maar te noemen - werden duurder.'

'Wij lieten het uitrekenen: per gemiddeld gezin betalen de Kampenhoutenaren 688 euro extra belastingen per jaar. Voor zelfstandigen komt daar nog 175 euro bovenop. Of het dubbele als zowel man als vrouw een zelfstandige activiteit uitoefenen.'

Schepen van Financiën Marleen Van De Wiele (N-VA) verdedigt het beleid. 'In Kampenhout zijn twintig jaar lang op vele vlakken geen verhogingen van belastingen geweest. Financieel heeft de gemeente het niet makkelijk, we moesten wel iets ondernemen.'' (evb)


 
 

Schrijf u in op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op de nieuwsbrief.