parallax background

Kampenhout maakt werk van een hondenlosloopbos

23/06/2020
Zomerse fotozoektocht in Kampenhout
19/06/2020
Tweewekelijks zoekspel voor kinderen
30/06/2020
 

Goed nieuws voor honden en hun baasjes uit Kampenhout, want de gemeente krijgt een hondenlosloopbos. Deze komt in het bosje achter de sporthal van Kampenhout. Dat zegt Gwenny De Vroe (Open Vld) schepen van Dierenwelzijn.

Op de openbare weg is het in Kampenhout verboden om een hond zonder leiband te laten lopen. Vooral voor mensen die een kleine tuin hebben of die op een appartement wonen, is het vaak moeilijk om de hond eens vrijuit te laten lopen. Weldra zal dit wel kunnen in het hondenlosloopbos.

Tijdens de campagne van de laatste gemeenteraadsverkiezingen benadrukte Open Vld Kampenhout hun “hart voor alle dieren”. De oprichting van een hondenlosloopbos was één van de vele frisse ideeën van de partij. “Voor de inrichting van het bos voorziet het gemeentebestuur 10.000 euro”, zegt Gwenny De Vroe. “Hondenlosloopweides kent onze regio al op heel veel plaatsen, maar een bos waar de viervoeters zich mogen uitleven is toch uniek. Het wordt een beleving voor hond én baasje”, benadrukt Gwenny tevreden.

Van woensdag 24 juni tot donderdag 23 juli kan iedereen het ontwerp van toegankelijkheidsregeling inkijken voor het hondenlosloopbos. Zij regelt de toegankelijkheid voor bezoekers en honden in het afgebakend gebied. Het ontwerp van toegankelijkheidsregeling kan ingezien worden in het gemeentehuis. Door de geldende veiligheidsmaatregelen kan u alleen op afspraak terecht voor inzage.

“Na de publieke consultatie kunnen de diensten werk maken van de nodige omgevingsvergunning en de omheining om de veiligheid van iedereen te garanderen. Uiteraard zal tevens een ruime bufferstrook voorzien worden. Ik hoop nog voor het einde van het jaar het bos officieel te mogen openen.”, besluit Gwenny De Vroe.