parallax background

Kampenhoutse schepenen kennen bevoegdheden

18/10/2018
Open Vld bestuurt Kampenhout mee, bedankt!
17/10/2018
Gwenny De Vroe schenkt winst na Nacht van Gwenny & Co
14/11/2018
 

In Kampenhout kreeg het nieuwe college rond burgemeester Kris Leaerts (Team Burgemeester) zijn definitieve vorm. Alle schepenen kregen ook hun bevoegdheden toegewezen.

Leaerts blijft als burgemeester bevoegd voor Veiligheid en Politie en Brandweer. Daarnaast krijgt hij er ook Stedenbouw bij. De burgemeester zal ook de taak van gemeenteraadsvoorzitter op zich nemen. Eerste schepen Gwenny De Vroe van nieuwe coalitiepartner Open Vld wordt bevoegd voor Informatie en Communicatie, Lokale Economie, Energie, Milieu, Toerisme, Dierenwelzijn, Onderwijs en Duurzaamheid.

Onderwijs en Cultuur. Schepen Stefan Imbrechts (Team Burgemeester) wordt verantwoordelijk voor Financiën, Mobiliteit en Openbare Werken. Edith Grauwels (Team Burgemeester) neemt Landbouw en Jeugd op zich, en Greet Willems (Team Burgemeester) blijft zich inzetten voor Welzijn.

Zij neemt ook opnieuw de voorzittersrol over het Bijzonder Comité op zich. Debuterend schepen Hilaire Vanhove (Open Vld), de enige die nooit eerder in het college zetelde, zal gedurende de komende zes jaar verantwoordelijk zijn voor Sport, Evenementen, Markten en kermissen.

'Team Burgemeester', een ploeg met overwegend CD&V-politici, gaat er een zetel op vooruit, tot negen. Open Vld bleef stabiel op zes zetels, terwijl voormalige meerderheidspartij N-VA er twee verloor, tot drie zetels en naar de oppositie werd verwezen. Groen ging van één naar twee zetels en zal naar eigen zeggen vanuit de oppositie in de gemeenteraad onder meer meewerken aan een klimaatactieplan dat tegen 2020 de CO2-uitstoot op Kampenhouts grondgebied met 20% moet verlagen en aan een veiligere mobiliteit met veilige schoolomgeving en comfortabele fietsverbindingen.