parallax background

Met Gwenny op de zuipkar

28/04/2014
Gwenny en de Chinese ballon
26/04/2014
Hoe win je een hart?
07/05/2014
 

Je houdt niet voor mogelijk wat een verkiezingsbord allemaal kan meemaken. Terwijl de toppolitici opiniepeilingen ontleden en bakkeleien over wie de volgende minister-president wordt, terwijl ze vanop congreskansels of uit televisiestudio’s met verbale slagzwaarden hun concullega’s te lijf gaan, terwijl politieke strategen op hoofdkwartieren de gekste manieren verzinnen om de laatste weken vóór 25 mei de verkiezingsagenda te veroveren of behouden , ging Gwenny met haar Chinese ballon naar liberale dansfeesten met Gwendolyn en Maggie in Aarschot en Merchtem en beleefden haar ronde borden de vreemdste avontuurtjes.

Heb je facebook al gezien, vroeg Gwenny ingehouden vrolijk, zoals je de binnenpretjes over een mop waarvan de pointe nog moet volgen niet helemaal kunt verbergen. Ze gidste me gwennyzuipkardoor het sociale medium naar een foto van een kale man in een bordeaux geruite rok met zwarte half afgezakte kousen aan. Uitdagend en breed lachend poseert hij voor een vreemd overdekt voertuig waarop verschillende passagiers plezier zitten maken. Zijn hand rust op een paal waarop een verkiezingsbord van Gwenny is bevestigd. Het voertuig was een zuipkar, zag ik aan de trappers onder de kar, waarmee mannen wel eens de hort op gaan als ze iets te vieren hebben.

Het ging om een vrijgezellenfeest, wist Gwenny te vertellen. De mannen hadden het bord “geleend” langs de Vier Eiken richting Imde in Wolvertem. Een Gwenny-fanclub? Gwenny’s informant had haar verzekerd dat Gwenny voor de aanstaande bruidegom maar op de vierde plaats staat.
Of die aanstaande bruidegom de man in kilt was, weten we niet. De informant suggereerde wel dat het gerucht dat hij onder die kilt niets aan had, hoogstwaarschijnlijk niet loos is. Een echte Schot dus.

Gwenny liet op de facebookpagina van de fotograaf een vriendelijk berichtje na. Ze is ervan overtuigd dat het bord wel terug op zijn vertrouwde plaatsje zal opduiken. En de vrijgezellen? Ze lieten weten vereerd te zijn dat ze de campagne van Gwenny een boost hebben kunnen geven.


 
 

Schrijf u in op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op de nieuwsbrief.