parallax background

Muziek op maat van iedereen!

15/10/2021
Geen nieuwe stookolieketels in Vlaanderen!
07/10/2021
Mandatenwissel: Open Vld Kampenhout kiest voor verjonging in gemeenteraad
18/10/2021
 
Kampenhout biedt muzieklessen aan voor kinderen en jongeren met een beperking.

In de vestiging van de Kunstacademie van Zaventem in Kampenhout kan men vanaf september terecht voor muziek op maat. Kinderen en jongeren tussen zes en achttien jaar met een beperking of handicap kunnen zich inschrijven in een individueel aangepast muziekprogramma. Schepen voor Onderwijs en initiatiefneemster Gwenny De Vroe (Open Vld) reageert enthousiast: “Ik ben verheugd dat het werk van de kunstacademie en zijn vrijwilligers nu resulteert in muziek op maat voor iedereen. Iedereen heeft recht op onderwijs en zo ook op muziekles. Ik ben dan ook zeer fier dat we dit in Kampenhout kunnen aanbieden.”

De leerlingen krijgen wekelijks op woensdagnamiddag een individueel programma waar ze kunnen genieten van muziek, hun talenten kunnen ontwikkelen en gewoonweg plezier kunnen beleven in de muziekles. Spelenderwijs kan men op zijn eigen tempo de magie van muziek ontdekken. Zo wordt er meegezongen met bekende liedjes, ontdekt men onbekende muziekinstrumenten en is er plaats voor improvisatie en persoonlijke interesses.

Tijdens een kennismakingsgesprek overleggen de leerkracht, ouder of verantwoordelijke en de toekomstige leerling de verlangens, ambities, mogelijkheden en interesses van de leerling. Dit om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de noden van de leerling. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor een kennismakingsgesprek met de leerkracht via marleenvanmechelen@academiezaventem.be.