parallax background

Shoppen in Kampenhout

03/04/2020
Overleg hogere overheid over slipschool positief gestart
03/03/2020
Kandidaat partijbestuur
23/04/2020
 


Schepen voor lokale economie en communicatie Gwenny De Vroe lanceert een online platform op de gemeentelijke website. “Dat moet mensen aanmoedigen om lokaal te blijven kopen. Koop Kampenhouts, tijdens en na coronatijden, want dit is dankzij de vele geëngageerde Kampenhoutse ondernemers mogelijk", klinkt het bij Gwenny De Vroe.

Het gemeentebestuur wil de Kampenhoutse economie, handel en horeca ondersteunen en informeren omtrent de verschillende opties om hun producten en diensten tot bij elke Kampenhoutenaar te brengen. “Meer dan ooit willen we de lokale handelaars en horeca in Kampenhout een hart onder de riem steken en ervoor zorgen dat ondernemers hun klanten kunnen blijven bedienen tijdens de gedwongen sluiting als gevolg van de coronacrisis”, benadrukt Gwenny De Vroe.

De dienst lokale economie en dienst communicatie sloegen de laatste dagen hun handen in elkaar en ontwikkelde op korte tijd het platform “Shoppen in Kampenhout” op de gemeentelijke website. Het platform bundelt alle online handelaars maar ook de restaurants die een online formule hebben uitgewerkt. “Ik zag veel handelaars die op Facebook berichten over hun online verkoop, maar er was duidelijk nood aan een overzicht”. Gwenny De Vroe roept alle mensen in en rond Kampenhout op: blijf lokaal kopen. “Zo komen we deze moeilijke periode samen door", verzekert de schepen.

Het gemeentebestuur lanceert hiernaast ook een oproep via brief, mail en sociale media aan alle Kampenhoutse ondernemers om hun acties, producten en diensten te laten registreren op het online platform. “We moedigen ondernemers ook aan om via hun bestaande websites of via andere kanalen cadeaubons aan te bieden”, zegt Gwenny De Vroe.

Kampenhout is recent ook gestart met de opstart van een digitale nieuwsbrief. De eerste twee digitale nieuwsbrieven werden reeds verstuurd naar aanleiding van de COVID19- crisis. “In onze volgende edities willen wij ook aandacht besteden aan de acties, producten en diensten van onze Kampenhoutse ondernemers”, besluit Gwenny De Vroe