parallax background

Uit in Kampenhout

01/06/2011
Culturele activiteiten binnenkort op website
01/06/2011
Tentoonstelling ‘Voetsporen van devotie’
08/06/2011
 

Kampenhout keurde de overeenkomst 'UiTpartner' met CultuurNet Vlaanderen goed. Hierdoor kan de inwoner van Kampenhout op een eenvoudige manier alle activiteiten in de gemeente raadplegen.

'Door ons aan te sluiten op het UiTnetwerk en dus UiTinKampenhout.be op te richten, bieden we een antwoord op de vraag van de Kampenhoutenaar: 'Wat is er te beleven in mijn gemeente?', zegt Gwenny De Vroe (Open VLD), schepen van Cultuur.

Bij de opmaak van het gemeentelijk cultuurbeleidsplan had Gwenny De Vroe bewoners en verenigingen bevraagd over het Kampenhouts cultuurbeleid. Uit die enquête bleek dat de Kampenhoutenaren beter geïnformeerd wilden worden over de culturele activiteiten in hun gemeente.

Daarom werd het initiatief genomen om een partnerschap te sluiten met Vlaanderen, en 'UiTinKampenhout.be' op te richten dat operationeel wordt vanaf 15 oktober 2011. Het UiTnetwerk is niet alleen dé informatiebron om te weten wat er in de buurt te beleven valt, het is ook een gratis tool om culturele en vrijetijdsactiviteiten in Kampenhout wereldwijd bekend te maken.

'Het grote voordeel is dat één input in de 'UiT in Kampenhout'-agenda een directe doorspeling betekent naar andere mediakanalen zoals Het Nieuwsblad. Ook kleine lokale organisatoren van vrijetijdsactiviteiten en -evenementen en verenigingen vinden in het netwerk een ideaal - en bovendien gratis - kanaal om hun initiatieven bekend te maken. Het enige wat ze daarvoor moeten doen is hun aanbod zelf invoeren op UiTdatabank.be.

 
 

Schrijf u in op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op de nieuwsbrief.