parallax background

Tentoonstelling ‘Voetsporen van devotie’

08/06/2011
Uit in Kampenhout
01/06/2011
Kampenhoutse jaarmarkt in een nieuw kleedje
09/06/2011
 

Van 12 juni tot en met 27 juni vindt de tentoonstelling "Voetsporen van devotie" in Kampenhout plaats. In opdracht van de provincie Vlaams-Brabant voerde de KULeuven een studie uit die resulteerde in een historisch overzicht van de processiecultuur in de provincie. Het boekwerk met als titel "Voetsporen van devotie" werd geïllustreerd met beelden van fotograaf Jan Locus. Beelden uit deze publicatie worden tentoongesteld in Villa Lucie te Kampenhout.

"Ook Kampenhout heeft haareigen plaatselijke processie die al van vroeg in de 17e eeuw ononderbroken uitgaat", aldus Gwenny De Vroe, schepen van cultuur. In Villa Lucie loopt dan ook een beeldmontage van de processieomgang in zijn huidige vorm en van de processie die vorig jaar op Maria-Hemelvaart in Nederokkerzeel uitging.

"Na de gebedsviering opPinksteren in de Onze-Lieve-Vrouw Kerk van Kampenhout worden de mensen uitgenodigd om een eerste bezoek te brengen aan de tentoonstelling", aldus Gwenny De Vroe, schepen van Cultuur te Kampenhout. "We willen de Kampenhoutenaren kennis laten maken met deze eeuwenlange traditie". Nadien is er gelegenheid voor een drankje in café d'Uitdaging.

Wanneer ?

De tentoonstelling is van 12 juni tot 27 juni 2011 gratis te bezichtigen (ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers).

zondag: van 10u tot 12u.
maandag, woensdag, donderdag,vrijdag van 10u tot 12u.
dinsdag van 10u tot 19u.

Waar ?

Villa Lucie, Gemeenteplein, 1910 Kampenhout


 
 

Schrijf u in op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op de nieuwsbrief.