parallax background

Vlaamse regering sluit komst afvaloven Kampenhout-Sas niet uit

23/12/2010
De Vroe eist duidelijkheid verbrandingsoven
21/12/2010
Nieuw bestuur voor Open Vld Kampenhout
24/12/2010
 

De Vlaamse regering heeft bij monde van bevoegd minister Philippe Muyters en na vragen van Vlaams Volksvertegenwoordigers Gwenny De Vroe (Open Vld) en Hermes Sanctorum (Groen!) bevestigd dat de tweede herziening van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen (RSV) die ze heeft goedgekeurd, de komst van een nieuwe afvaloven in Kampenhout-Sas niet uitsluit. Vlaams volksvertegenwoordigers Hermes Sanctorum en Gwenny De Vroe betreuren dit, maar erkennen toch dat de Vlaamse meerderheid van CD&V, SP.A en N-VA hiermee eindelijk duidelijkheid verschaft.


Minister Muyters erkende in het Vlaams Parlement dat de berichtgeving in de media dat de geplande afvaloven op de zuidelijke oever van het kanaal aan het industrieterrein Kampenhout-Sas door de tweede herziening van het RSV er niet zal komen, foutief is. Muyters bevestigde dat de regeringsbeslissing de komst van de oven niet uitsluit.

Gwenny De Vroe: ‘Ik betreur de onzorgvuldige communicatie van de Vlaamse regering. Die heeft ertoe geleid dat de betrokken inwoners eerst vernamen dat de oven er niet komt, om later te moeten horen dat de beslissing om ten noorden van het kanaal geen afvalverwerkende activiteiten toe te staan, niet van toepassing is op de afvaloven die een boogscheut verder op de zuidoever van het kanaal is gepland.’

Gwenny De Vroe vroeg Muyters om in de toekomst, als het dossier van de oven na beroepsprocedures bij de Vlaamse regering terechtkomt, dezelfde houding aan te nemen en ook op de zuidoever afvalverwerkende activiteiten niet toe te laten.

Hermes Sanctorum: ‘Erg is ook dat minister van Leefmilieu Joke Schauvliege de mond vol heeft van duurzaam materialenbeheer, maar intussen geen beslissing neemt inzake de overcapaciteit van verbrandingsovens. Ondertussen worden wel vergunningen toegekend of verlengd van afvalverbrandingsinstallaties. De Vlaamse regering blijft maar de kansen missen om inzake de afvalproblematiek duidelijke keuzen te maken.’


 
 

Schrijf u in op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op de nieuwsbrief.