parallax background

Vlaamse regering sluit komst afvaloven niet uit

28/12/2010
Eerste filmnamiddag en –avond voor jong en oud
24/12/2010
Bronzen borstbeeld voor ereburger
07/01/2011
 

Minister Muyters heeft in het Vlaams Parlement erkend dat de berichtgeving in sommige media, dat de geplande afvaloven aan Kampenhout-Sas er niet zal komen, foutief is. Ruim een week geleden was daar, naar aanleiding van een foutief persbericht van sp.a, door sommige media melding van gemaakt.


De Vlaamse regering heeft bij monde van bevoegd minister Philippe Muyters, na vragen van Vlaams Volksvertegenwoordigers Gwenny De Vroe (Open Vld) uit Kampenhout en Hermes Sanctorum (Groen!) uit Herent, bevestigd dat de goedgekeurde herziening van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen (RSV), de komst van een nieuwe afvaloven aan Kampenhout-Sas niet uitsluit. Hermes Sanctorum en Gwenny De Vroe betreuren dit, maar erkennen toch dat de Vlaamse meerderheid van CD&V, sp.a en N-VA hiermee eindelijk duidelijkheid verschaft. De oppositieleden vroegen Muyters om, wanneer het dossier van de oven bij de Vlaamse regering terechtkomt, dezelfde houding aan te nemen en ook op de zuidoever afvalverwerkende activiteiten niet toe te laten.

"Ik betreur de onzorgvuldige communicatie van de Vlaamse regering", zegt Gwenny De Vroe. "Die heeft ertoe geleid dat de inwoners eerst vernamen dat de oven er niet zou komen, om later te moeten horen dat de beslissing om ten noorden van het kanaal geen afvalverwerking toe te staan, niet van toepassing is op de afvaloven, die een boogscheut verder op de zuidoever van het kanaal is gepland."

"Erg is ook dat minister van Leefmilieu Joke Schauvliege de mond vol heeft van duurzaam materialenbeheer, maar intussen geen beslissing neemt inzake de overcapaciteit van verbrandingsovens", meent Hermes Sanctorum. "De Vlaamse regering blijft maar kansen missen om inzake de afvalproblematiek duidelijke keuzes te maken."


 
 

Schrijf u in op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op de nieuwsbrief.