parallax background

14.000 euro voor zomerschool Kampenhout: “leerachterstand wegwerken”

01/07/2021
De Krop: waar cultuur, muziek en witloof samensmelten
01/07/2021
Vergunning voor slipschool federale politie in Hellebos geweigerd
09/07/2021
 

De gemeente Kampenhout zal deze zomer een zomerschool organiseren. Ze ontvangt daarvoor 14.000 euro van de Vlaamse regering. De voornaamste doelstelling is om de meest kwetsbare kinderen en jongeren extra kansen te geven. Tien dagen lang zullen kinderen/jongeren in De Toverberg en de Spectrum school te Kampenhout terechtkunnen om leerachterstand weg te werken en zich voor te bereiden op volgend schooljaar.

Door de coronacrisis hebben vele kinderen en jongeren leerachterstand opgelopen. Vooral de meest kansarmen onder hen werden daarbij getroffen. Voor het tweede jaar op rij lanceren Minister van Gelijke Kansen Bart Somers en Minister van Onderwijs en Ben Weyts daarom een oproep bij lokale besturen en scholen om zomerscholen te organiseren. Daarvoor trekken ze 10 miljoen euro uit.

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers: “Zomerscholen zijn kansenmachines. Ze helpen de meest kwetsbare kinderen om hun leerachterstand weg te werken en hun talenten en zelfvertrouwen te versterken. Ik ben dan ook blij dat het enthousiasme bij onze lokale besturen om zomerscholen te organiseren zo groot is. Want het zijn lokale besturen als Kampenhout die met hun engagement het verschil maken voor de meest kwetsbaren kinderen en jongeren in hun gemeente.”

Het resultaat is alvast overweldigend. Na de eerste oproep zijn 180 zomerscholen geselecteerd. Hier zullen 11.000 leerlingen gedurende minimaal tien dagen les krijgen, gekoppeld aan sport en spel. Kampenhout is één van de 98 lokale besturen in Vlaanderen die zich geëngageerd heeft deze inspanning te leveren voor hun jongste inwoners.

Schepen voor Onderwijs te Kampenhout Gwenny De Vroe verwelkomt de subsidie: “De lokale besturen zijn het best geplaatst om de meest kwetsbare kinderen in hun gemeente bij te staan. We zijn dan ook tevreden met de subsidie van de Vlaamse regering. Via de zomerscholen zullen we de leerachterstand door de coronacrisis proberen wegwerken en inzetten op de ontplooiing van de meest kwetsbare kinderen. Dit is uitermate belangrijk om voor alle lagen van de bevolking gelijke kansen te bieden op onderwijs en ontwikkeling. De toekomst begint vandaag”, sluit de vastberaden onderwijsschepen af.

 
 
Zomerschool (2)000