parallax background

De Krop: waar cultuur, muziek en witloof samensmelten

01/07/2021
Zomeren aan’t Sas
30/06/2021
14.000 euro voor zomerschool Kampenhout: “leerachterstand wegwerken”
01/07/2021
 

Verenigingen kunnen vanaf het najaar terecht in het eerste cultuurcentrum van Kampenhout. De oude boerderij achter de Glazen Zaal en grenzend aan het woonzorgcentrum werd omgetoverd tot De Krop, een kleine maar piekfijne plaats waar cultuur, muziek en de geschiedenis van Kampenhout een prominente plaats krijgen.

Cultuurcentrum
Een oude boerderij naast woonzorgcentrum Molenstee en de Glazen Zaal werd omgetoverd tot een cultuurcentrum waar verenigingen gretig gebruik van kunnen maken maar ook externe producties zullen plaatsvinden. De podiumzaal met telescopische tribune biedt plaats een zo’n 120 gasten, en de foyer is een grote ontvangstruimte geworden waar ook recepties kunnen plaatsvinden. Op de etage zijn verschillende ruimtes zoals een polyvalente ruimte met keuken en exporuimte.

Witloofmuseum
Aangezien het witloofmuseum aan het Sas door de nakende afbraak van de witloofveiling moet verdwijnen, krijgt het een prominente plaats in De Krop. “We pakken het echter moderner aan met enerzijds historisch materiaal, anderzijds wordt het een interactief museum met video en geluid. Het wordt een belevingsmuseum”, zegt schepen van Cultuur Gwenny De Vroe). Leuk detail: in het museum werd een authentieke witloof verkoopruimte met veilingklok geïntegreerd.

De Krop wordt het kloppende culturele hart in het centrum, tot op heden worden culturele manifestaties ingericht in gemeenschapscentra en de sporthallen van Berg en Kampenhout. Bij de bouw werd ook rekening gehouden met de toegankelijkheid. Het Kerkplein ligt op wandelafstand, de ingang van de Glazen Zaal vormt bovendien een natuurlijke corridor tot de ingang van het cultuurcentrum. In De Krop zullen zowel tentoonstellingen, workshops als culturele manifestaties plaatsvinden.
 
 
de krop