parallax background

Actiecomité in beroep tegen milieuvergunning

10/03/2012
Kampenhout Sas Ademt gaat in beroep Kampenhout
10/03/2012
Vrijwilligers maken Kampenhoutse straten schoon tijdens zwerfvuilactie
19/03/2012
 

Het actiecomité Kampenhout-Sas Ademt tekent bij Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) beroep aan tegen de milieuvergunning die het afvalbedrijf Van Gansewinkel kreeg. Het overslagstation aan Kampenhout-Sas kan nu gevoelig worden uitgebreid, onder meer met een extra opslagcapaciteit van 40 ton asbesthoudend materiaal.


Ondanks 1.084 bezwaarschriften en het negatieve advies van de milieuadviesraad van Kampenhout, gaf het college van burgemeester en schepenen begin januari een gunstig advies voor de milieuvergunning. Alleen schepen Gwenny De Vroe (Open Vld) was tegen. Daarop besliste de bestendige deputatie Vlaams-Brabant om de milieuvergunning goed te keuren. "En dat terwijl diezelfde deputatie aan een aanpassing van het ruimtelijk structuurplan Vlaams-Brabant werkt die dit soort activiteiten langs de Vaart in grote mate inperkt", zegt Bert Francois, voorzitter van Kampenhout-Sas Ademt. Volgens hem was de toekenning van de milieuvergunning afgesproken spel. "Alle verplichte adviezen waren al uitgebracht nog voor aanvang van het openbaar onderzoek. De publieke inspraakprocedure werd enkel nog pro forma gevoerd. Dat er uiteindelijk nog 1.084 bezwaarschriften werden ingediend, was enkel een vervelende bijkomstigheid. Het belette de beslissingnemers in ieder geval niet om hun wil door te drijven."

"Sterk dossier"

Het dossier verhuist nu naar Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege die zich moet uitspreken over het beroep. "We hebben een zeer sterk dossier, dat Joke Schauvliege niet zomaar naast zich neerleggen", meent Bert Francois. (HML)


 
 

Schrijf u in op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op de nieuwsbrief.