parallax background

Vrijwilligers maken Kampenhoutse straten schoon tijdens zwerfvuilactie

19/03/2012
Actiecomité in beroep tegen milieuvergunning
10/03/2012
Schuld stijgt explosief
21/03/2012
 

Meer dan een ton afval werd gisteren opgehaald tijdens de zwerfvuilactie in Kampenhout. Tientallen vrijwilligers gingen zondag op pad om de straten, bossen en velden in de gemeente weer schoon te maken. Schepen van leefmilieu Gwenny De Vroe (Open VLD) toonde zich tevreden met het resultaat en feliciteerde de deelnemers tijdens het slotevenement in de raadzaal van het gemeentehuis.

Onder het motto 'In de Zak!' vond zondag de vierde editie van de Kampenhoutse zwerfvuilactie plaats. Vrijwilligers trokken de vier dorpskernen in om allerhande zwerfvuil in te zamelen. De milieudienst van de gemeente stelde vuilniszakken en handschoenen ter beschikking.

'Bedoeling van deze actie is vooral het sensibiliseren,' zegt Gwenny De Vroe, 'Mensen moeten echt eens twee keer nadenken voor ze zomaar iets op straat gooien. Peukjes en blikjes zijn het soort afval waar iedereen zich het meest aan ergert.'

De actie kreeg dit jaar ook de steun van intercommunale Interza, die steeds meer aandacht schenkt aan zwerfvuil. Zo houdt ze onder andere sensibiliseringsacties in de Kampenhoutse scholen en verspreidt ze affiches die de inwoners kunnen ophangen.

Tijdens het slotevenement van de zwerfvuilactie werd het ingezamelde afval gewogen. De teller op de weegschaal gaf maar liefst 1280 kilogram aan. 'Maar dit is nog niet het eindresultaat,' zegt Gwenny De Vroe, 'Het bedrijf Diversey uit Kampenhout gaat nog een inzamelactie houden op het industrieterrein. Ook de scholen zullen de komende weken nog zwerfvuil verzamelen.'


 
 

Schrijf u in op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op de nieuwsbrief.