parallax background

De Kampenhoutbon

24/09/2020
Verbod onverdoofd slachten
10/09/2020
Starterspremie voor het centrum van Kampenhout
25/09/2020
 

Alle Kampenhoutse handelaars in één geschenkbon: dé Kampenhoutbon

Het gemeentebestuur van Kampenhout voert op initiatief van schepen voor lokale economie Gwenny De Vroe een Kampenhoutbon in. “Een mooi geschenk om te geven of te krijgen en bovendien steun je hiermee de Kampenhoutse ondernemers”.

Om de lokale handelaars in Kampenhout te steunen en het "winkelhieren" te promoten wil het gemeentebestuur starten met de verkoop van de Kampenhoutbon. Met de Kampenhoutbon kunnen alle Kampenhoutenaren en andere kopers van de cadeaubon, winkelen bij alle geregistreerde lokale handelaars.

Geschenkbonnen zijn meer dan ooit in trek. Voor velen is zo'n bon een handig alternatief voor een moeizame of haastige zoektocht naar het geknipte cadeau. Een gemeentelijke geschenkbon die bruikbaar is bij meerdere lokale handelaars biedt immers heel wat voordelen. De extra zuurstof is heel welkom in tijden van een sterk veranderend detailhandelschap waarbij de lokale handel onder druk staat.

De invoering van de Kampenhoutbon gebeurt in nauw overleg met de handelaars en ondernemers zelf in de schoot van Ondernemend Kampenhout, de gemeentelijke adviesraad lokale economie. De Kampenhoutbon is verkrijgbaar in 5, 10, 20, 50 euro of een hoger bedrag en is 1 jaar geldig. Gwenny De Vroe legt uit: “We hebben als gemeente een grote verantwoordelijkheid om de lokale economie te ondersteunen. De Kampenhoutbon is een mooi geschenk om te geven én te krijgen. Door lokaal te kopen en te consumeren kunnen we het verschil maken.”

De Kampenhoutbon zal door het gemeentebestuur ook gebruikt worden als geschenk voor bijvoorbeeld de uitbetaling van premies en tegemoetkomingen, zoals: geboortepremie, premie jubilarissen, …

Alle handelaars zullen door het gemeentebestuur weldra worden aangeschreven met alle informatie omtrent de registratie. Het reglement voor de invoering van de Kampenhoutbon moet vandaag, donderdag 24 september, nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad.