parallax background

Zomeren aan’t Sas

30/06/2021
Nieuwe P&R-parkings aan bushaltes Haachtsesteenweg
23/06/2021
De Krop: waar cultuur, muziek en witloof samensmelten
01/07/2021
 

In Kampenhout maakt het kanaal Mechelen-Leuven een knik aan ’t Sas. De vele fietsers die langs het jaagpad rijden, kennen Kampenhout-Sas als ideale plek om te genieten van een adempauze. Volgens schepen van Toerisme Gwenny De Vroe zit er veel meer in deze plek.

“Die knik is een verborgen parel die ik tevoorschijn wil halen, opblinken en laten schitteren. In 2020, door de coronacrisis, zijn we door het plaatsen van zitbanken en picknicktafels daar al mee begonnen. We breiden het aantal banken en tafels uit, zetten ligzetels en zorgen voor randanimatie. Op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag staan er gedurende juli en augustus twee foodtrucks. Men zal er terechtkunnen voor een verfrissend ijsje of een echte Kampenhoutse koffie. Je kan natuurlijk ook zelf je picknick meebrengen”, vertelt de schepen.

“Aan ’t Sas ligt een kleine maar fijne jachthaven. Ook aan watersport hebben we gedacht. De vereniging Urban Escape zal er kano’s verhuren. Het Sas is eveneens een startplaats voor een aantal wandelingen door het mooie natuurgebied Weisetterbos. De Aert van Beethovenwandeling zal zeker ook bekoren – Aert heeft trouwens een familieband met Ludwig.”
 
 
IMG_2868