parallax background

Kampenhout gaat autodelen: “goed voor portemonnee en milieu”

29/11/2021
“Voortrekkersrol in behoud, bescherming en uitbreiding groen in Kampenhout”
22/11/2021
Kampenhoudt van u: “ontmoeten en verbinden”
30/11/2021
 

Voortaan kunnen de inwoners van Kampenhout gebruik maken van het autodeelsysteem Cambio. Cambio autodelen is een flexibele formulle waarbij Park Noord aan het Park van Relst dag en nacht auto's zullen staan. Wie bij Cambio aangesloten is, kan via de Cambio-app een auto reserveren voor een bepaalde periode.

Schepen voor Leefmilieu en initiatiefneemster Gwenny De Vroe licht de werking toe: "De gebruiker betaalt in functie van het gebruik, zowel qua tijd als gereden kilomters, en kan dus heel wat uitsparen als de auto slechts sporadisch gebruikt wordt. Men moet zich niets aantrekken van onderhoud, keuring of verzekeringen."

Inwoners van Kampenhout die nu aansluiten bij Cambio kunnen beroep doen op het proefaanbod dat Cambio samen met de gemeente aanbiedt. Dankzij dit proefaanbod betaalt men de 35 euro aan instapkosten niet. Zo kunnende Kampenhoutenaren proefondervindelijk ervaren of Cambio inderdaad zo makkelijk en vlot werkt als beweerd.

"Ondertussen werden de twee wagens al geleverd en komen de eerste reserveringen binnen. We zullen de vraag en de noden na verloop van tijd evalueren en het aanbod uitbreiden waar gewenst. Ook is het de bedoeling de wagens zo snel mogelijk te vervangen door elektrische wagens, die de milieu-impact nog verder zullen verlagen", sluit Gwenny af.
 
 
WhatsApp Image 2021-11-25 at 16.11.50 (1)