parallax background

Kampenhout organiseert eerste editie ‘Kampenhout Witlooft’

23/01/2023
Recordopbrengst Nacht van Gwenny & Co voor personen met beperking
16/01/2023
Statiegeld mag burgers niet verplichten om afval naar de supermarkt te brengen
26/01/2023
 

Tijdens het weekend van 4 en 5 februari houdt men in Kampenhout de eerste editie van de Kampenhoutse witlooffeesten ‘Kampenhout Witlooft’. Verschillende witloofboeren openen de deuren voor het publiek, er worden randactiviteiten voorzien in De Krop en ook proeven kan tijdens een hapje & tapje in samenwerking met lokale verenigingen.

“Witloof is hét Kampenhouts streekproduct bij uitstek”, steekt Eerste schepen Gwenny De Vroe van wal. “Vanuit mijn bevoegdheid voor toerisme vind ik het belangrijk dat wij als Kampenhoutenaren trots zijn op ons witte goud en het toeristisch potentieel ook optimaal benutten. In Kampenhout kan je langs de witloofwandeling genieten van het prachtige samenspel tussen de natuur en de witlooftelers, en proeven kan bij één van de verschillende horecazaken die het witloof maar al te graag op de kaart zetten”, weet de schepen. “Met de eerste editie van de ‘Kampenhout Witlooft’ willen we geïnteresseerden van binnen en buiten Kampenhout de kans geven om op een interactieve manier alles te weten te komen over de ambacht van het telen van witloof. Verschillende boeren zetten daarom op zaterdag 4 februari tussen 13u en 16u de deuren open om geïnteresseerde kijkers gastvrij te ontvangen”, sluit schepen De Vroe af.

Gedurende het hele weekend kan men in de Krop terecht voor een bezoek aan het witloofmuseum waar men ook aan een fotozoektocht zal kunnen deelnemen. Op 5 februari organiseren verschillende lokale verenigingen een hapje & tapje waarbij men allerlei afgeleide witloofproducten van bieren tot confituren zal kunnen proeven. Tijdens het Doe-museum ontdek je dan weer hoe het witloof vanuit de grond tot op jouw bord terechtkomt en ontspannen kan tijdens de voorstellingen die de lokale toneelkring De Anjelier zullen voorzien. Voor meer informatie en het tijdstip van de verschillende activiteiten kan men terecht op www.kampenhout.be/kampenhout-witlooft.