parallax background

Kampenhout swingt de zomer in!

09/07/2021
Vergunning voor slipschool federale politie in Hellebos geweigerd
09/07/2021
Dossier hondenlosloopbos voorlopig ‘on hold’ wegens beroep
09/07/2021
 

Sinds 2003 zorgt het meerdaagse festival Kampenhout Swingt, dat in alle deelgemeenten neerstrijkt, voor warme en amusante zomeravonden vol ambiance en plezier. Na een jaartje afwezigheid is het festival dat ooit door schepen voor Toerisme Gwenny De Vroe in het leven werd geroepen helemaal terug. “De Kampenhoutenaren snakken er meer dan ooit naar elkaar te ontmoeten en te genieten van een hapje en tapje vergezeld van een spetterend optreden”, weet de schepen.

Zoals de traditie het wil organiseert de gemeente op 4 donderdagen tijdens de zomervakantie om de twee weken een editie. Nu donderdag 8 juli trapt Kampenhout-centrum de eerste editie af. Daarna zijn respectievelijk Nederokkerzeel, Buken en Berg aan de beurt.

Schepen voor Cultuur Hilaire Vanhove licht het nieuwe reservatiesysteem toe: “Door de coronamaatregelen passen we de formule dit jaar aan. De inkom is nog steeds gratis, maar we vragen de mensen wel om al zeker voor de edities in Kampenhout en Nederokkerzeel op voorhand een tafel te reserveveren. Dit kan online via de gemeentelijke website en voor maximum vier personen. De editie in Nederokkerzeel is al volzet, dus wie er snel bij is, kan nog een plaatsje bemachtigen voor nu donderdag in Kampenhout. Wat de edities in Berg en Buken betreft, wachten we de coronamaatregelen voor de maand augustus af”, geeft de cultuurschepen enthousiast mee.
 
 
WhatsApp Image 2021-07-08 at 21.54.42
De eerste editie van 8 juli jl. in het centrum van Kampenhout was een succes. Wat hebben we genoten om zoveel mensen te zien dansen en lachen op de swingende beats van coverband SmashDance! Op naar de volgende edities!