parallax background

Masterplan ledverlichting

24/03/2021
Kampenhout: een hart voor dieren
24/03/2021
100 extra bomen voor toekomstig sport- en landschapspark
26/03/2021
 

Met de uitrol van het Masterplan ledverlichting zullen alle lichtarmaturen in onze gemeente vervangen worden door energiezuinige ledlampen.

Gespreid over tien jaar zullen de 2750 verlichtingsarmaturen vernieuwd worden, goed voor een investering van 1,5 miljoen euro. Eerste schepen Gwenny De Vroe licht het plan van het gemeentebestuur toe: “Met deze grote investering zetten we volop in op energiezuinige straatverlichting. De investering beoogt het gemeentebestuur door de energiefactuur deels terug te verdienen. Oude en energieverslindende lichten worden vervangen door innovatieve en energiezuinige ledlampen. Daarbij komt dat men de lichten ’s nachts gedeeltelijk zal dimmen.”

De gemeente de straatverlichting tijdens de week van 22u ’s avonds tot 6u ’s nacht aan 50% van de normale lichtsterkte laten branden. Verder zal ook de kleur van het licht verschillen naargelang de plaats. Scholen en verbindingswegen worden uitgerust met het krachtige 'neutraal wit' licht. In woonwijken werd gekozen voor het aangenamere ‘warm wit’ licht.