parallax background

Nieuwe P&R-parkings aan bushaltes Haachtsesteenweg

23/06/2021
Gwenny De Vroe houdt vinger aan de pols inzake vaccinaties bij dieren
11/06/2021
Zomeren aan’t Sas
30/06/2021
 

“Wegen en Verkeer legt vanaf juli twee nieuwe parkings aan ter hoogte van het kruispunt van de Haachtsesteenweg met de Kerkstraat/Tiendeschuurstraat”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. Die parkings, met in totaal 25 parkeerplaatsen en uitgerust met voldoende fietsstalling, liggen vlakbij de bushaltes ‘Kampenhout Kerkstraat’, waar je meteen op de bus kan springen richting Brussel of Kampenhout. “Later worden deze P&R-parkings uitgerust tot volwaardige Hoppinpunten. Dit zijn vervoerknooppunten waar verschillende vervoersmodi samenkomen en makkelijk gecombineerd kunnen worden”. Volgens de planning zijn de parkings klaar voor gebruik voor de start van het nieuwe schooljaar.

Parkeer & Reis

“De bushaltes ‘Kampenhout Kerkstraat’ worden druk gebruikt door pendelaars en schoolgaande jeugd”, zegt Gwenny De Vroe schepen voor Onderwijs in Kampenhout. Om nog meer mensen te stimuleren om voor het openbaar vervoer te nemen, komen er twee P&R-parkings vlakbij de bushaltes, een aan elke kant van de straat. Zo kan u makkelijk en veilig van de auto overschakelen op de bus. Uiteraard blijft de fietsenstalling die vandaag al staat. Want ook hier wil minister Peeters een fietsreflex creëren bij elke Vlaming zodat die bij elke verplaatsing spontaan aan de fiets denkt.

Nieuw schooljaar

“Nog voor het bouwverlof, begin juli, starten de nutsmaatschappijen met voorbereidende werken. Daarna worden de parkings zelf aangelegd. Omdat er vooral naast de weg gewerkt wordt, is er nauwelijks hinder voor het verkeer. De werken zijn zo gepland dat de nieuwe parkings er liggen tegen begin september, de start van het schooljaar”, weet De Vroe.

Naast de investeringen in veilige fietsinfrastructuur in de schoolomgeving, zijn deze parkings uitermate belangrijke voor de mobiliteit van de Kampenhoutse scholieren en pendelaars. Ik wil dan ook een pluim op de hoed steken van mijn partijgenote minister Lydia Peeters voor de constructieve samenwerking op vlak van verkeersveiligheid en mobiliteit, voegt de onderwijsschepen toe.